A Pilvaker és a logisztika motorja

A Pilvaker és a logisztika motorja

2022. 05. 20.

Halpert Balázst, vagy ahogyan a legtöbben ismerik művésznevén Deegot, Diggiemant talán nem kell bemutatni a hazai hiphop közönségnek, mivel a zenéjén keresztül megannyi emberhez eljutott már. Azt is tudják róla páran, hogy több formáció – Bloose Broavaz, Barbárfivérek – tagja volt, az utóbbi években pedig a Red Bull Pilvaker csapatának tagja. Azt azonban bizonyára kevesen tudják, hogy a rappelés mellett logisztikai szakember az Audi Hungariánál.

 

 

 

-Meglepi a közönségét, hogy polgári állása is van? 
-
…Mindig is arra törekedtem, hogy legyen egy biztos, ha úgy tetszik polgári állásom, hogy soha ne kelljen olyan zenét csinálnom a megélhetés érdekében, amit nem szeretnék. Nagy elhatározás kell ehhez az ember részéről, nálam átgondolt és célirányos döntés volt. Nem mondom, hogy könnyű minden fronton maximumon teljesíteni, de sokan irigylik a helyzetemet a szakmából. Amikor az ember csinál egy két slágert, egy idő után elvárássá válik, az utóbbit mindig igyekeztem elkerülni. A zenét mindig hobbinak, egyfajta önkifejezésnek éltem meg. 

-Mióta dolgozik a világ legnagyobb motorgyárában? 

-Az Audi Hungariánál 2012-ben kezdtem el dolgozni. A logisztika egyik mostoha gyereke vagyok, mert nem logisztika irányú végzettségem van, egyszerűen így hozta az élet, hogy ebben a szakmában találtam meg a számításaimat, amit azóta sem bánok. 2006 óta élek Győrben, így  most már talán kimondhatom, hogy hivatalosan is  győri vagyok. 

 

-Mindig logisztikával foglalkozott a győri vállalatnál? 

-Igen. Kezdetekben a szérialogisztikán kezdtem dolgozni, mechanikus programtervezéssel foglakoztam… Majd négy év után emellé átvettem a mechanikus BKM-et is, ami igény alapú kapacitástervezést takar, szintén a mechanikus megmunkálás témakörében… 2018-ban megkeresett az akkori területi vezető, hogy érdekelne-e a strukturális folyamattervezés… Az Audi Hungarián belül szerintem ez a logisztika csúcsa, ami sokak vágya. Széles látókört és logisztikai ismereteket igényel.

 

-Miért különleges, vagy egyedi ez a logisztikai terület? 

-Hogy egy aktuális példát említsek: Egy új motorprojekt esetén például, amit a kollégáim terveznek, a nulláról építik fel az egész motorgyártást. Ők abban a fázisban kapcsolódnak be a tervezésbe, mikor még csak terv szinten, rajzokon létezik a gyártósor, valamint a hozzá tartozó raktárak is. Ahhoz, hogy az adott gyáregység később gördülékenyen működjön meg kell teremtenünk az alapokat. Ilyenkor minden érintett területtel egyeztetni kell, majd  együttműködve velük minden elvárást és előírást betartva kell kialakítani a folyamatainkat és a struktúrát. Megtervezzük a raktári sorkiszolgálást, ahol majd robotok viszik ki az alkatrészeket a gyártósori munkatársak keze alá. Raktári struktúrát is mi tervezünk, a polcoktól, a közlekedő utaktól kezdve, egészen a logisztikai szolgáltató irodájáig mindent. Létszámot tervezünk hozzá, figyelembe véve a gazdasági megtérülést is. Fontosak a bérezések, futóköltségek, a logisztikai szolgáltató költsége és az invesztició is. Kreatívnak és innovatívnak kell lenni, emiatt érdekes ez a terület. 

 

-Mi az, amit kihívásként él meg az Audi Hungariánál? 

-Nemsokára átveszem az OT területet - azaz a kifutott motorgyártást… Ez a területet régóta érdekel, tudatosan választottam, mert sok a manuális folyamat így rengeteg a lehetőség az optimalizálásra. Számomra ez egy kihívás, amitől sosem válik unalmassá a munkám. 

 

-A munkája inspirálja a szövegírásban, vagy a zene segíti a munkáját? 

- … Számomra a legnagyobb kihívás, hogy egy dal tartalmilag, technikailag és hangzásában is kielégítő legyen. Korábban volt hogy kevésbé élveztem a munkám, de az Audinál a kreativitás fonalán összekapcsolódik a zene és munka. A logisztikai tapasztalat, pedig elengedhetetlen az életemhez. Többek között azt is megtanultam az Audinál, hogy hogyan osszam be az időmet… Ahhoz hogy a munkám a család és a hobbi közötti egyensúlyt megtartsam, sokat segített ez a jellegű tapasztalat, így inkább a munkatapasztalatokat vittem át a zenei oldalra és nem fordítva. 

 

-A Pilvaker mit hozott az életébe? 

 

-Az óriási élmény a mai napig. A Pilvakerrel határozottan állíthatom, hogy már egy kis családdá formálódtunk. Nagyon jó a társaság, tele kreatív, pozitív és életigenlő emberekkel, profi zenészekkel és egy olyan produkciós stábbal, akik mindent gördülékenyen és szakértelemmel kezelnek. Élmény ebben a közegben alkotni, előadni, egyáltalán a részese lenni. Mindig érdekes kaland, amikor más zenei stílusokból érkező emberek egy közös dalt hoznak létre. 25 év zenélés után ezek azok a projektek, amik tényleges és változatos kihívások elé állítanak, talán emiatt is élem meg pozitívan mindig ezt az időszakot. Rengeteg barátságot is hozott az együttes és arról nem beszélve, hogy minden évben lök egy jó nagyot rajtam a koncerthangulat. Ilyenkor érzem igazán, hogy miért is érdemes csinálni. 

 

-Azzal, hogy édesapa lett, mennyire változott meg az élete? 

-Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem változott meg. Fel kellett nőnöm az apa szerephez… Türelem, nyugalom és megfontoltság, ezzel a három szóval tudnám jellemezni az apai énem. A munka végeztével is a kisfiammal töltöm inkább az időt, ha már alszik, csak akkor indul javarészt a zenei alkotás. 

 

-Mivel tölti a szabadidejét? 

Szeretek főzni, amibe az utóbbi évekbe kicsit mélyebben is beleástam magam. … Emellett még vonz a videózás, fotózás, de ezeket idő hiányában sajnos elengedtem. A teljes produkciót én csinálom a klippeken kívül. Szöveget írok, zenét írok és keverek. A mixeléssel autodidakta módon már 13 éve foglalkozom, aminek sosincs vége mert mindig van benne valami újdonság, egy életre szóló tanulás. A feleségemmel imádunk kirándulni, alig várjuk hogy a kisfiunk is akkora legyen, hogy együtt utazhassunk, de gyakran szervezünk gasztrotúrákat is. 

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, Lendületben rovat, Simon Roberta - 2021. július

 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
9027 Győr, Audi Hungária út 1.

Telefon
+ 36 96 66 8888
E-mail


Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap