„Audi Hungaria belső égésű motorok tanszék“

2007. 12. 17.

• Az eddigi együttműködés erősítése
• A legmodernebb technológiák oktatása
• Vonzó és piacorientált képzés
• Tehetséges hallgatók megismerése

A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. közötti évek óta tartó sikeres együttműködés most tovább erősödik: Az egyetem vezetőségének mai ünnepi rendezvényén megalakította az „Audi Hungaria belső égésű motorok” tanszéket. Az együttműködési szerződést az oktatási intézmény részéről Prof. Szekeres Tamás, az egyetem rektora és Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója írták alá. A tanszéken 2008. januárjában kezdődik az oktatás, Dr. Mathias Roman Dreyer tanszékvezető irányításával.

Faustmann: “A tanszék alapítása hosszú évek óta tartó együttműködésünk újabb mérföldköve. Az Audi Hungariának számos előnye származik ebből: A tanszék megalapításával lehetővé válik, hogy a jövő mérnökei számára fontos tananyag kialakításában részt vegyünk. Egyidejűleg ismertté és vonzóvá tehetjük vállalatunkat a tehetséges mérnökhallgatók számára“

Szekeres: “Az Audi Hungaria és az egyetem közötti egyre bővülő együttműködés sikeresebb munkaerő piaci megmérettetést biztosít az egyetem számára. A mérnökhallgatóknak korszerű, vonzó és a munkaerőpiac igényeinek megfelelő képzést kínálunk.“

A tanszék alapításával a Széchenyi Egyetem és az Audi Hungaria közötti tudástranszfer még jobban előtérbe kerül. A tananyag a korszerű terméktechnológiákkal, gyártási folyamatokkal és -struktúrákkal foglalkozik.
Ezt az egyetem és az Audi Hungaria szakértői közösen dolgozták ki. Az új tanszék 2008 nyári szemeszterétől fogad BSC hallgatókat , akik többek között mechatronika, gépész és gépjármű-technológia szakirányok közül választhatnak. A tanszék német és angol nyelvű tanárok és professzorok alkalmazásával biztosítja az oktatás többnyelvűségét.

Az egyetem és az iparvállalat együttműködésének jó példája, hogy az Audi Hungaria pályakezdő munkavállalóinak nagy része évek óta a Széchenyi István Egyetemről érkezik.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap