Bemutatjuk Zentai Zsoltot, aki meghatározó szerepet játszik az Audi Hungaria CO2-semleges működésében

Bemutatjuk Zentai Zsoltot, aki meghatározó szerepet játszik az Audi Hungaria CO2-semleges működésében

2021. 04. 22.

A Föld napja alkalmából április 22-én a Volkswagen Konszern a globális felmelegedés elleni egyéni lépések fontosságára hívja fel munkatársai figyelmét világszerte. Ebből az apropóból ismerkedjünk meg az Audi Hungaria munkatársával, Zentai Zsolttal, aki munkájában és magánéletében egyaránt a fenntarthatóságot tartja szem előtt.

Zentai Zsolt: „Vállalatunknál minden lehetőséget megragadunk, hogy energiát spórolhassunk.“

Zentai Zsolttal irodájában egy napfényes délután beszélgettünk. Elmondta, hogy a nap nem csak őt tölti fel energiával, de jelentősen hozzájárul a győri gyártótelephely CO2-semleges működéséhez is. A vállalat klímasemlegességének elérésében fontos szerepet játszott Zentai Zsolt, aki az Audi Hungaria Épülettechnika és infrastruktúra tervezésért felelős területének vezetője.

„Vállalatunknál minden lehetőséget megragadunk, hogy energiát spórolhassunk. Jelenleg éppen LED-világításokat helyezünk üzembe, valamint a szellőzőberendezéseken át is hőt nyerünk vissza. Az energia, amelyre mindenképpen szükségünk van, túlnyomó részben megújuló energiaforrásokból származik”, mondta Zentai Zsolt.

Zentai Zsolt nem csupán a vállalatnál tavaly üzembe állított 22 futballpályányi területű napelempark telepítésében vállalt oroszlánrészt, de csapatával arról is gondoskodott, hogy az Audi Hungaria a föld hőjét is szolgálatába állítsa. „A Föld mélyén, Győr közelében 100 Celsius fokos forró termálvíz található. 2015-ben partnerünk, a PannErgy Nyrt., az Audi Hungariával kötött együttműködés keretében a vállalat közelében, 2 500 méter mélyen két kitermelő- és két, úgynevezett visszasajtoló kutat fúrt.  Egy hőcserélő rendszeren keresztül a geotermikus erőmű energiaszükségletünk 80%-át fedezi és emellett részben Győr városát is ellátja hőenergiával. Geotermikus rendszerünket egy zárt, földalatti vízkörforgás működteti, így nem terheljük a természeti erőforrásokat”, tette hozzá Zentai Zsolt.

Zentai Zsolt a magánéletében is ügyel a fenntarthatóságra. Ha a háza táján valami tönkremegy, csak akkor dobja ki, ha már biztosan nem lehet megjavítani. „Gyakran eszembe jut egy indián mondás: A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön”, mondta zárásképp Zentai Zsolt, akinek két gyermeke és egy unokája van.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap