Audi Hungaria: robot támogatja az emberi kezet a járműgyár e-laborjában

Audi Hungaria: robot támogatja az emberi kezet a járműgyár e-laborjában

2020. 09. 23.

Győr, 2020. szeptember 23. – Az innováció jegyében az Audi Hungaria következetesen és fenntarthatóan újabb és újabb technológiákat alkalmaz mind a motor- mind a járműgyártás területén. Ennek legújabb példájaként a járműgyár minőségbiztosítási e-laboratóriumában egy érintést szimuláló robot, az úgynevezett Haptik robot végzi az autók belső terének érzet alapú komfortoptimalizálását. A vizsgálat során lényegében az emberi ujj szerepét támogatja, és méréseinek köszönhetően az olyan apró részletek, mit egy-egy kapcsoló vagy gomb megnyomása is tökéletesre hangolható.

A Haptik robot segítségével az Audi Hungaria szakemberei a legkülönfélébb megnyomható, dönthető, billenthető és tekerhető kapcsolókat tudják vizsgálni az autók belső terében. A mérőrobot részét képezi egy speciális nyomatékszenzor, illetve a Haptik mérőszerszám. Ezek segítségével modellezhető az ember keze, bőre és izomzatának viselkedése egy-egy alkatrész megérintése, megnyomása, vagy elforgatása során. A mért adatok objektíven segítik a tökéletes beállítást, például az Audi TT középkonzolján, amelyen mind billenő-, tekerő-, mind nyomógombok is találhatóak.

 

Az Audi Hungaria járműgyárának átfogó minőségbiztosítási rendszere garantálja valamennyi győri termék prémium minőségét.

 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap