35 végzett szakmunkás kezdi meg munkáját az Audi Hungariánál

2009. 07. 02.

• 69 szakmunkástanuló végzett a 2008/2009 tanévben a duális szakképzés keretében Győrben
• Felvétel a nehéz gazdasági helyzet ellenére

Júliusban 35 duális szakképzésben végzett fiatal kezdi meg munkáját az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft-nél. A duális szakképzés keretén belül 69 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát Győrben. Ezzel az Audi Hungaria oktatási központja immár a kilencedik évfolyamát zárta sikeresen.
A győri Lukács Sándor Szakképző Iskolával 2001-ben indított együttműködés keretén belül az Audi Hungaria duális képzési lehetőséget kínál többek között autógyártó, műszerész és a szerszámgyártó szakképzés területén. A tanulók a tantárgyhoz kapcsolódó elméleti anyagot a szakképző intézményben sajátítják el, míg a képzés gyakorlati részén az Audi Hungariánál vesznek részt. Erre a célra a vállalat évekkel ezelőtt kialakított egy speciális oktatási központot és több, közvetlenül a termelési területekbe integrált úgynevezett képzési szigetet.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére az Audi Hungaria 35 végzős diákkal köt munkaszerződést tanulmányi idejük lejárta után. A vállalat törekszik arra, hogy munkaerőigényét kiválóan képzett munkatársakkal elégítse ki. A képzés egyfajta befektetés, mellyel a vállalat biztosítja a jövő szakképzett munkaerő-utánpótlását.

„Ez igazi lehetőség a fiatalok számára. Képzésük ideje alatt megismerik egy nagyvállalat működését, és a legújabb technológiákkal dolgozhatnak. Betekintést nyerhetnek későbbi munkaterületükbe. A diákok motivációja és tettrekészsége ennek megfelelően magas. Ezek a fiatalok fontosak az Audi Hungaria számára, hiszen a jól képzett munkatársak a jövő sikerének zálogai“, mondta Rozman Richárd, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyi ügyvezetője.

„Az elmélet és a gyakorlat összhangja nélkülözhetetlen. Ezt az összhangot a vállalat és a Lukács Szakképző Iskola együttműködése biztosítja”, fűzte még hozzá Rozman Richárd. 2001-től az idei évfolyamig mintegy 300 diák végzett a duális szakképzés keretein belül.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap