Új, takarékos dízelmotor az Audi Hungariától

2009. 07. 13.

• Takarékos négyhengeres dízelmotor Győrből
• Két motorvariánssal bővül a paletta
• Több mint 1,1 milliárd forintos beruházás

Az Audi Hungariánál 1,1 milliárd forintos beruházás eredményeként megkezdődött az új, rendkívül hatékony négyhengeres Common-Rail befecskendezésű dízelmotorok sorozatgyártása. Az 1,6 literes TDI motort az Audi és a Volkswagen Konszern több modelljébe építik be.


Az új erőforrás két változatban készül Győrben, 66 és 77 kW teljesítménnyel (90 és 105 LE). A részecskeszűrővel ellátott TDI-aggregát teljesíti az Euro 5-ös környezetvédelmi előírásokat.

„Az Audi Hungaria a vevői igényekre koncentrálva bővíti termékpalettáját a kisebb, takarékosabb motorok irányába.”- mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. termelésért felelős igazgatója.
„A négyhengeres dízelmotor kiváló példája a hatékonyságnövelésre és a károsanyagkibocsátás csökkentésére irányuló következetes intézkedéseinknek. „ – tette hozzá Heinfling.

Az új motor sorozatgyártását a már meglévő négyhengeres dízelmotor gyártósorába integrálták. A 2,0 literes Common-Rail dízelmotorok gyártásához szükséges beruházások mintegy 11 milliárd forint értékben már 2007-ben realizálódtak. A vállalat az idei 1,1 milliárd forint összegű beruházást a mechanikus megmunkálás egyes szegmenseinek műszaki átalakítására fordította.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap