Győrből indul az AUDI EasToric oldtimer verseny

2009. 07. 28.

• Oldtimer verseny a “100 év Audi márka” jegyében
• Ötödik alkalommal névadó szponzor az Audi Hungaria
• Határokon átnyúló rendezvény

A „100 éve Audi márka” jegyében, Győrből indul ebben az évben az Audi EasToric oldtimer verseny. A több mint száz résztvevővel rajtoló futam útvonala ausztriai és szlovákiai szakaszokat is magában foglal. Az Audi Hungaria és a Porsche Hungaria közösen támogatják a rendezvényt, melyen a 100 éves Audi márkát hat nagyértékű oldtimer képviseli, többek között egy 1939-ben gyártott hathengeres motorral szerelt Audi 920 Cabriolet--, melyből mindössze 1281 darab készült.

A korábbi években Audi Hungaria Classic néven megrendezett oldtimer versenyek új színfoltot hoztak a magyar veteránautós életbe. A rendezvény komoly társadalmi esemény minden évben, melyen közéleti szereplők is nagy számban vesznek részt. Az Audi EasToric idén egyedülálló módon Győri központtal, három országot érintő útvonalat követ.

Az Audi győri gyártó telephelyéről rajtoló verseny időmérő és ügyességi szakaszai Győr város legszebb részeit, Burgerlandot és többek között a bősi vízierőművet is érintik. A háromnapos rendezvény záróállomása szintén az Audi Hungaria gyára.

Az Audi Tradition által rendelkezésre bocsátott történelmi modellek volánjánja mögött az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Thomas Faustmann is részt vesz a megmérettetésen. „Büszkék vagyunk arra, hogy az Audi márka 100 éve a technológiai újdonságok jegyében telt és olyan mérföldkövek tarkították, mint a győri telephely megnyitása. Biztos vagyok benne, hogy a több mint száz oldtimer autó, küztük a márkánk képviselőinek felvonulása különleges élményt kínáln majd nemcsak a verseny résztvevőinek, hanem a győri közönségnek is.” – mondta Faustmann.

Az Audi négy karikája a négy márkának, az Audinak, a Horchnak , DKW-nak és Wanderernek, az Auto Union-ban történő egyesítését szimbolizálja. Az Auto Union és az NSU 1969-es egyesülése nagymértékben elősegítette az autóipar fejlődését. Az Audi NSU Auto Union AG-ból 1985-ben jött létre a jelenlegi formájában működő AUDI AG. A német autógyártó magyarországi leányvállalata, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. 1993-ban alakult Győrben.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap