Lendületben a járműakusztika

Lendületben a járműakusztika

2018. 03. 22.

Győr, 2018. március 22. – A Magyar Tudományos Akadémia, a Széchenyi István Egyetem és az AUDI HUNGARIA Zrt. együttműködésével Járműakusztikai Kutatócsoport alakult a győri egyetemen, mely a „Célzott Lendület Program” keretében kezdi meg öt éves munkáját.

„Az Audi Hungaria üdvözli az együttműködést és proaktív szerepet vállal a kutatási projektben. Tíz évvel ezelőtt kezdtük meg a győri egyetemmel közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítását. Nagyon örülünk, hogy a Magyar Tudományos Akadémia a Lendület program kibővítésével még szélesebbre tárta a kaput a gazdaságot közvetlenül szolgáló célzott kutatások felé”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja. 

A kutatócsoportot a Kanadából hazatért Dr. Feszty Dániel vezeti, aki a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, valamint az Audi Hungária Járműfejlesztési területének egyik vezetője.

Az öttagú kutatócsoport célja, hogy virtuális térben, számítógépes szimulációs módszerekkel akusztikai kutatásokat végezzenek az új járművek tervezési szakaszában.  Vizsgálják, hogy különféle kialakítási módok és anyagfelhasználások milyen optimálási lehetőségeket kínálnak. A szimulációk fejlesztését átfogó kísérletek egészítik ki az újonnan fejlesztett módszerek hitelesítése érdekében.

A csoport munkájához szakmai hátteret biztosít az Audi Hungaria Járműfejlesztés szakterülete is.

A közös kutatási projekt megvalósítása tovább erősítheti a legmodernebb technológiát és innovatív megoldásokat alkalmazó Audi Hungaria versenyképességét.

Az MTA Lendület programjának célja külföldön dolgozó tehetséges, fiatal magyar kutatók hazahívása és ezáltal az akadémiai intézményekben és egyetemeken folyó kutatások dinamikus megújítása.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap