Audi Hungaria: Sikeresen lezárult a motorfejlesztési projekt

Audi Hungaria: Sikeresen lezárult a motorfejlesztési projekt

2016. 06. 28.

Prémium motorok- és autók gyártójaként az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. nagy hangsúlyt fektet az innovatív megoldások és technológiák alkalmazására. Ebben nagy szerepet játszik a kutatás fejlesztési tevékenység is, amelynek ösztönzésére számos projektet hívtak életre az elmúlt években a négykarikás vállalatnál.

Az Audi Hungariánál 2013. június 1-jén indított „Prémium Motorfejlesztés az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Motorfejlesztő Központjában” elnevezésű projekt során további kutatási kompetenciákat építettek fel a motorfejlesztés területén. A projekt keretében a 3D szimuláció, a súrlódásanalízis, és az akusztikai vizsgálatok segítségével tökéletesítették a motorok műszaki tulajdonságait, elősegítve a motorok hatékonyságának és teljesítményének további  növelését és ezzel egyidejűleg a fogyasztás és a CO2 kibocsátás csökkentését.  Az ERNYO_13-1-2013-0006 azonosító számú támogatási szerződéshez kapcsolódóan a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból elnyert 1 738 088 572 Ft támogatásból megvalósított fejlesztések hozzájárulnak a Motorfejlesztő Központ kompetenciáinak további szélesítéséhez. A legmodernebb technológiák alkalmazásának és a fejlesztőmérnökök magas szaktudásának köszönhetően lehetőség nyílik a motorok hatékonyságának és teljesítményének további  növelésére. A projekten mintegy 180 mérnök dolgozott.

Az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központja immár 15 éve támogatja fejlesztési tevékenységével a sorozatgyártást. A győri motorfejlesztés területén jelenleg 20 motorvizsgáló berendezés működik: 16 nagy teljesítményű funkciós vizsgálatra alkalmas fékpad, két súrlódásmérésre alkalmas fékpad, egy dőlésszög változatok tesztelésére alkalmas berendezés, valamint egy motorjárató kabin klimatikus viszonyok vizsgálatára. Ezen kívül egy, a legmodernebb technológiával felszerelt műhely egészíti ki a Motorfejlesztő Központ felszereltségét.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap