10 éves az Audi Hungaria Szerszámgyára

10 éves az Audi Hungaria Szerszámgyára

2015. 12. 15.

• Szaktudás a szerszámkészítés, készülék- és berendezésgyártás területén
• Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója: „Szerszámgyárunk rugalmassága és komplexitása egyedülálló az Audi-konszernben“

Győr, 2015. december 15. – 10 évvel ezelőtt, 2005-ben adták át az Audi Hungaria Szerszámgyárát, ahol elsőként a présszerszámok, készülékek és berendezések gyártása kezdődött meg. A későbbiekben az exkluzív szériagyártás, a minőségbiztosítás és a logisztika területével bővült a gyáregység tevékenysége. Ma Győrben készülnek többek között az Audi R8 sportautó karosszériaelemei, amelyet a neckarsulmi telephelyen, Böllinger Höfeben gyártanak.

 

„A szerszámgyártás, a berendezés- és készülékgyártás, valamint az exkluzív szériagyártás az a három alaptevékenység, amelyek egyedülállóvá teszik Szerszámgyárunkat“, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt években lépésről lépésre építettük fel kompetenciáinkat a különböző területeken. Ma termékeinket a konszern számos telephelyén használják világszerte, emellett karosszériaelemeket is készítünk az RS-modellek és az Audi-konszern sportautói számára. Szerszámgyárunk évente 110 000 autóhoz mintegy 450 000 karosszériaelemet szállít a konszern különböző gyártó telephelyeire.“

A Szerszámgyár 2005-ben nyitotta meg kapuit az Audi Hungaria gyárterületén 18 000 négyzetméteren. 2011-ben következett az első bővítés, amelynek eredményeként 10 000 négyzetméterrel nőtt az alapterülete. Az itt használt berendezések közül kiemelkednek a nagyméretű présgépek, amelyek 2 500 tonna préserő kifejtésére képesek. Az 56 tonnás présszerszámok segítségével a karosszériaelemeket a lehető legpontosabban tudják gyártani a munkatársak. Emellett egy innovatív 3D-lézervágó berendezés garantálja az elvárt precizitást.
A folyamatos fejlesztések eredményeként a vállalat 2014-ben tovább bővítette a Szerszámgyár logisztikai területét, 5 400 négyzetméterrel, így a Szerszámgyár teljes területe mintegy 37.000 négyzetmétert tesz ki.

A magasan képzett munkatársak képzése az Audi Hungariánál kezdetek óta a középpontban áll. Ennek szellemében vezette be a vállalat 2006-ban a szerszámkészítő szakmát a képzési rendszerébe. Azóta 121 szakmunkástanuló szerezte meg a szerszámkészítő szakmát a vállalatnál. A duális szakképzés keretében a fiatalok képzését egy tanulóállomás is szolgálja a Szerszámgyárban, ahol elsajátíthatják szakmájuk gyakorlati fortélyait.

Jelenleg 600 munkatárs dolgozik az Audi Hungaria Szerszámgyárában.

 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap