Az Audi Hungaria új hőközpontból nyeri a geotermikus energiát

Az Audi Hungaria új hőközpontból nyeri a geotermikus energiát

2015. 11. 24.

Győr/Bőny, 2015. november 24. - A magyar Audi gyár még környezetkímélőbb. Egy új hőközpont által szolgáltatott energia a vállalat fűtési energiájának legalább 60 százalékát fedezni fogja a jövőben.

Ünnepélyes keretek között adták át a mai napon a Bőnyi Hőközpontot, amely a jövőben az Audi Hungaria fűtési energiájának 60 százalékát fedezni fogja. Az elkészült Győri Geotermikus Rendszerrel átadható éves hőmennyiség 1 100 - 1 200 terajoule és két termelő és két visszasajtoló kútból, a Bőnyi Hőközpontból, és mintegy 17 km hosszú geotermikus hőszállító rendszerből áll. Az Audi Hungaria ellátása mellett a PannErgy Csoportnak a Győr-Szol Zrt. távhőszolgáltatóval kötött hosszú távú hőszállítási szerződése révén, a győri távhőszolgáltatásban 24 266 lakás és 1046 egyéb díjfizető távfűtésébe jut el a geotermikus energia.

A mai napon átadott és üzembe helyezett győri rendszer, amennyiben teljes kapacitásával üzemel, éves szinten hozzávetőleg akár 67 000 tonnával csökkentheti a levegőbe kerülő üvegházhatású gázok – elsősorban szén-dioxid és nitrogénoxidok – mennyiségét, továbbá a geotermikus energia csökkenti a földgáz-felhasználást – évente maximális kapacitás mellett legalább 35 millió köbméterrel – ezzel is hozzájárulhat a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok eléréséhez.

A képen balról jobbra: Gyimóthy Dénes, a PannErgy Nyrt. megbízott vezérigazgatója, Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója, Puskás András, a Magyar Export-Import Bank Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke és Axel Schifferer, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap