Szakmai jövő a középpontban: Első szakképzési konferencia az Audi Hungariánál

Szakmai jövő a középpontban: Első szakképzési konferencia az Audi Hungariánál

2015. 10. 16.

• Konferencia a magyarországi duális szakképzésről
• Az Audi Hungariánál 2001 óta sikeresen működik a modell
• Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja: „Az elméleti és a gyakorlati képzés ötvözése magas színvonalú oktatást tesz lehetővé”

Győr, 2015. október 16. – Premier a magyar oktatásban: a mai napon rendezik „A duális szakképzésben rejlő lehetőségek Magyarországon“ mottóval az első szakképzési konferenciát az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél, melyet az Audi Hungaria a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamarával (DUIHK) karöltve, a Német Nagykövetség és a magyar kormány támogatásával hívott életre. A konferencia, amelynek fővédnöke Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, platformot teremt a közel 200 résztvevő számára a kapcsolatépítésre és a duális szakképzés jövőjével kapcsolatos szakmai tapasztalatcserére.

„A duális szakképzés az elmúlt években az Audi-konszern egyik keresett exportcikkévé vált, amelyet folyamatosan fejlesztünk”, mondta Prof. h.c. Thomas Sigi az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. A vállalat nem csak Magyarországon, hanem Belgiumban, Kínában, Mexikóban és Olaszországban is bevezette időközben a német mintára épülő duális szakképzési modellt. „Az iskolai elméleti oktatás és a vállalatnál történő gyakorlati képzés ötvözése világszerte magas színvonalú oktatást tesz lehetővé”, hangsúlyozta Thomas Sigi.

„A jól képzett munkatársak egy vállalat hosszú távú sikerének zálogai. Ennek szellemében működtetjük 2001 óta a duális szakképzést az Audi Hungariánál“, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Az Audi ösztönzi a párbeszédet az érintettek között, hogy együtt optimálják és támogassák a fiatalok szakképzési koncepcióját. „Nagy örömünkre szolgál, hogy közösen sikerült életre hívnunk az első Szakképzési Konferenciát. Az Audi Hungaria, a régió legnagyobb munkáltatójaként szívesen biztosítja a rendezvény kereteit“, folytatta Dr. Knáb Erzsébet.

„Az éles nemzetközi versenyben Magyarország csak úgy tud lépést tartani, hogy növeli a szakképzett munkára fogható fiatalok és felnőttek arányát és a szakképzés minőségét“, jelentette ki Jakabucz Ildikó, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szakképzésért felelős alelnöke. „A szakképzés az a terület, ahol jó előre fel kell készülni a gazdaság jövőbeni igényeire. Ehhez korszerűsíteni kell a képzési tartalmakat, de egyben szükséges az is, hogy népszerűsítsük a szakmatanulást, főleg a hiányszakmák tanulását, a tanulók és a szülők körében”, tette hozzá Jakabucz.

A konferencia célja, hogy elősegítse a tapasztalatcserét és tudástranszfert a oktatási szféra valamennyi résztvevője között, a kormány döntéshozóitól kezdve a szakképző intézmények és a gazdaság képviselőiig. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a duális szakképzés aktuális helyzetének és keretfeltételeinek megvitatására, az igényeik megfogalmazására, valamint közös perspektívák és optimális megoldások kidolgozására.

A konferenciát Dr. Knáb Erzsébet, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató, Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, Jakabucz Ildikó, a DUIHK szakképzésért felelős alelnöke és Dr. Heinz-Peter Behr, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete nyitották meg. A duális szakképzés témáját körüljáró beszélgetések, workshopok és szakmai előadások, többek között Dr. Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának előadása, szerepelnek a rendezvény agendáján.

Számos szakértői előadás, mint például „Német-magyar együttműködési projekt a nemzetközi szakképzés irányába“, „A duális szakképzés és hatásai a magyar munkaerőpiac helyzetére “ vagy a „Karrier a szakképzés után“ című előadások színesítik a programot.
 

Letölthető állomány

  • Szakkepzesi Konferencia 002.JPG Letöltés (1089,14KB)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap