105 frissen végzett szakmunkás karrierje indul a győri Audinál

2015. 06. 30.

• 105 végzős szakmunkástanuló tett sikeres szakvizsgát a duális képzés keretein belül az Audi Hungariánál
• Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „A kiválóan képzett munkaerő-utánpótlás sikerünk záloga“
• Kitüntetés a 11 legjobb végzős tanulónak

Győr, 2015. június 30. - 105 szakmunkástanuló fejezte be a mai napon képzési idejét és kezdi meg karrierjét az Audi Hungariánál. Közülük a 11 oktatott szakma legjobbjai kitüntetésben részesültek. A díjakat és okleveleket Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Fekete Dávid, Győr város alpolgármestere adták át a tanulóknak.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a mai napon 105 frissen, a duális szakképzésben végzett fiatalt üdvözölhetünk az Audi Hungariánál, hiszen a kiválóan képzett munkaerő-utánpótlás sikerünk záloga“, mondta a díjátadó alkalmával Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Mostantól Önök is részesei vállalatunk jövőjének és „A haladás technikájának”. A duális szakképzés során elsajátíthatták választott szakmájuk fortélyait, hogy munkába lépésük után feladataikat azonnal sikerrel végezhessék.”

A legjobb tanulók kiválasztásában az elméleti és gyakorlati tudás mellett olyan képességek is szerepet játszottak mint a problémamegoldó- és elemzőképesség, folyamatismeretek, valamint a csapatmunkára való készség.

A duális szakképzés ideje alatt a tanulók olyan tudásra tettek szert a győri szakiskolákban és az Audi Hungaria gyakorlati oktatóközpontjában, valamint termelőterületein, amely segítségével a lehető legjobban helyt tudnak állni a motor- és járműgyártásban.

Az Audi Hungariánál 2001 óta folyik duális szakképzés, a mai napig több mint 1700 fiatal szerzett szakmát e képzési forma keretein belül. „A duális szakképzés sikeressége beigazolódott az elmúlt években, így személyügyi stratégiánk fontos részévé vált”, hangsúlyozta Dr. Knáb Erzsébet.
A szakmunkás tanulók az Audi Hungaria legkorszerűbb technológiákkal felszerelt gyakorlati oktatóközpontjában, a termelési területek közelében kialakított tanulóállomásokon és közvetlenül a termelő területek munkatársai mellett sajátíthatják el szakmájukat. A szakképzés eszközparkja 2015-ben egy forgácsolástechnológiai tanműhellyel bővült, ahol a tanulók a legújabb generációs CNC-megmunkálógépeket és technológiákat használva sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket. A duális szakképzés sikerességét támasztja alá az is, hogy a vállalat szakmunkástanulói kiemelkedő sikereket értek el idén a Kecskeméten rendezett Szakma Kiváló Tanulója, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek, illetve a Budapesten megrendezett Szakma Sztár Fesztivál döntőiben.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. iránt továbbra is nagy az érdeklődés a leendő fiatal munkavállalók körében: az elmúlt hónapban a vállalatnál 110 fiatal kezdte meg képzési idejét, akiknek magas színvonalú oktatását felkészült szakoktatók biztosítják. A gyakorlati képzés mellett a tanulók a győri Lukács Sándor, Pattantyús Ábrahám Géza és Kossuth Lajos szakképző intézményekben sajátítják el szakmájuk elméleti alapjait.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap