Az Audi Hungaria bővítette Motorfejlesztő Központját

2015. 05. 11.

• Hat új fékpad 1 600 négyzetméteren
• Dr. h.c. Thomas Faustmann, ügyvezető igazgató „Az innovatív megoldásokba való befektetés meghatározó előfeltétele „A haladás technikájának“

Győr, 2015. május 11. – Új épülettel bővült az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Motorfejlesztő Központja: Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter ma zöld utat adott az új épületben lévő motorvizsgáló berendezéseknek. A jövőben tizenkét motorvizsgáló padon tesztelhetik és vizsgálhatják a motorokat a Motorfejlesztő Központ munkatársai, amelyek közül hatot már üzembe is helyeztek. Az eddigi épület tükrözésével a vállalat 1 600 négyzetméterrel bővítette a Motorfejlesztő Központja területét.

„Az Audi Hungaria a Motorfejlesztő Központ bővítésével konzekvensen fektet az innovatív megoldások fejlesztésébe. Ezáltal hosszú távon bővítjük a győri telephely kompetenciáit“, mondta Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „Az innovatív megoldások és a jövőbe mutató technológiák döntő fontosságúak az egész vállalat sikeressége szempontjából. „A haladás technikája“ mottónk jegyében a versenyképesség folyamatos erősítése a győri motor- és járműgyártásban hosszú távú vállalati stratégiánk eleme.“

Az épület építése 2013-ban kezdődött. A bővítés első fázisában hat új motorvizsgáló fékpadot helyeztek üzembe. Az új járatópadokon az Audi Hungaria szakértői a teljes motorválasztékot, négytől a tizenkéthengeresig, tudják tesztelni.

Többek között a sorozatgyártást támogató fejlesztési tevékenységek és új motortípusok felfutásának támogatása tartoznak a Motorfejlesztő Központ széles tevékenységi spektrumába. Jelenleg 209 fejlesztőmérnök és munkatárs dolgozik különböző projekteken, mint például súrlódásoptimalizálás, motorakusztikai vizsgálatok vagy új motorváltozatok fejlesztése. Eddig 14 járatópadon - tíz motorvizsgáló pad, két súrlódási teljesítményvizsgáló-pad, valamint egy dönthető, terhelés nélküli járatópad és egy klímavizsgáló pad - végezték a motorok tesztelését. Egy, a legmodernebb technológiával felszerelt műhely egészíti ki a Motorfejlesztő Központ felszereltségét. A motorfejlesztés bővítésével a vállalat további kapacitásokat teremt a motorvizsgálatokhoz, más konszerntelephelyek számára is.
A motorfejlesztés területe vonzó munkahelyeket és hosszú távú karrierlehetőséget kínál a magasan képzett mérnökök számára.

Fotó: Oliver Hoffmann, az Audi Hungaria Motorfjelesztésének vezetője, Mustafa Ünal, az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központjának munkatársa, Lieselore Cyrus, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvetető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdsasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, Varjas Attila, az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központjának munkatársa, Dr. Stefan Knirsch, az AUDI AG Motorfejlesztésének vezetője
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap