Audi Hungaria: sikeres üzleti év és hosszú távú beruházások

2015. 03. 10.

• Több mint 7 433 millió euró összberuházás a vállalat alapítása óta
• A munkatársi létszám 11 274 főre emelkedett
• 2015: a járműgyártás teljes kapacitással dolgozik, új változatok a motorgyártásban

Ingolstadt/Győr, 2015. március 10. – Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. rekordévet zárt 2014-ben: 1 973 734 (2013: 1 925 636) gyártott motorral a vállalat alapítása óta az eddigi legmagasabb termelési volument érte el. Az új járműgyárban 135 232 (2013: 42 851) autó gördült le a gyártósorról. Az Audi Hungaria összesített árbevétele 7 231 millió eurót tett ki. 698 millió eurós beruházási összeggel a motor- és járműgyártó továbbra is hosszú távra fektetett a győri gyártótelephelybe – többek között a motor- és járműgyártásba, valamint a műszaki fejlesztés területébe. Ezzel az összberuházás értéke a vállalat alapítása óta elérte a 7 433 millió eurót. Az év végén a vállalat 11 274 munkatársat (2013: 10 337) foglalkoztatott. Az Audi Hungaria új járműgyárában készülnek az Audi A3 Limousine, az Audi A3 Cabriolet és 2014-től a harmadik generációs Audi TT Coupé és TT Roadster modellek is.

„2014 a motor- és járműgyártásban egyaránt a rekordok éve volt az Audi Hungariánál. Az Audi TT Coupé és Roadster sorozatgyártásának elindításával vállalatunk történetének újabb fontos mérföldkövéhez érkeztünk, és jelentős lépést tettünk a sikeres jövőnk felé“, hangsúlyozta Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „A vállalat alapítása óta elért legmagasabb termelési volumennek és a számos innovációnak köszönhetően a motorgyártás területén is volt okunk az örömre. Ezekkel nagy mértékben hozzájárultunk az Audi-konszern növekedési stratégiájához, és továbbra is biztosítjuk pozíciónkat a konszern központi motorszállítójaként.“

2014-ben az Audi Hungaria motorpalettája 235 változatból állt – négytől tizenkéthengeres motorokig 63 kW/86 PS-től 449/610 PS teljesítményig. Naponta átlagosan 8 100 motor készült az Audi Hungariánál. A vállalat az elmúlt évben összesen 1 973 734 motort gyártott. Tavaly kezdődött az új V6 TDI motor sorozatgyártása, emellett 14 termékfelfutást valósítottak meg.

Az elmúlt üzleti év további kiemelkedő eseménye a harmadik generációs Audi TT Coupé júniusi és az Audi TT Roadster novemberi sorozatgyártásának elindítása volt. Így az A3 Limousine és A3 Cabriolet-val együtt már négy modell készül teljes gyártási mélységben Győrben, valamennyi modell ugyanarról a gyártósorról gördül le.
A három műszakos munkarend bevezetésével az Audi Hungaria 160 000 autóra emelte a járműgyártás éves gyártókapacitását.

Az Audi Hungaria 5 000 négyzetméterrel növelte szerszámgyára logisztikai területét, amely kiszolgálja a kisszériás gyártás megnövekedett igényeit.

A műszaki fejlesztés területén 2014-ben is jelentős beruházásokat hajtott végre a vállalat: a motorfejlesztésen elkezdődtek egy új épület építési munkálatai, amelynek idei átadását követően újabb próbapadokat helyeznek üzembe. Emellett az Audi Hungaria egy új járműfejlesztési labort adott át a Széchenyi István Egyetemen.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. árbevétele az elmúlt üzleti évben 7 231 millió
(5 588 millió) eurót ért el. A vállalat összesen 698 millió eurót (2013: 968 millió) fektetett a magyar telephelybe. Ennek jelentős részét a motor- és járműgyártás gyártókapacitásainak bővítésére, valamint kutatás-fejlesztésre fordították. Ezzel az összberuházás értéke a vállalat alapítása óta elérte a 7 433 millió eurót.
Az Audi Hungaria 2014. december 31-én 11 274 munkatársat (2013: 10 337) foglalkoztatott. Jelenleg a járműgyártásban több mint 4 000 munkatárs dolgozik. Az új kollégák között számos fiatal szakember található.

Az Audi Hungaria személyügyi stratégiájának meghatározó eleme a duális szakképzés rendszere. 2014-ben tovább bővítette a vállalat a szakképzés infrastruktúráját, és új tanulóállomásokat adott át. Az elmúlt évben 130 végzős tanuló szerezte meg szakmáját a duális szakképzés rendszerében a motor- és járműgyártónál.

A Széchenyi István Egyetemmel való együttműködés fontos pillére az utánpótlás támogatásának. Ennek szellemében 2014 novemberében a vállalat és az egyetem közösen alapították meg a Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikációs Tanszéket, amely az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belső égésű Motorok Tanszék, a Járműgyártási Tanszék és a Járműfejlesztési Tanszék mellett az ötödik Audi-tanszék az egyetemen.
Az elmúlt öt évben az Audi Hungaria több mint 450 Széchenyis végzős hallgatót köszöntött új munkatársként a vállalatnál.
2014-ben az Audi Hungariát sorozatban hatodszor választották Magyarország legvonzóbb munkáltatójának – amely további bizonyítéka a vállalat sikeres személyügyi stratégiájának.

Az elmúlt évben lezárult a Győr/Pér Repülőtér bővítése. A beruházásnak köszönhetően bővült a repülőtér kapacitása, amely hozzájárul a vállalat rugalmasságának és hatékonyságának növekedéséhez. Évente több mint 30 000 utas használja a győri és ingolstadti telephely közötti gyors légi kapcsolatot.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. nem csak termékei gyártásában törekszik a prémium minőségre, hanem az energiahatékonyság és a környezet kímélése terén is. Ennek érdekében 2014 októberében egy geotermikus energia felhasználásával működő berendezést állítottak üzembe, amelynek segítségével CO2 semleges úton nyerhető energia. Az energia egy artézi kútból származik, amely Pérnél található. Ennek következtében a jövőben az Audi Hungaria hőenergia szükségletének 60 százalékát CO2 semleges módon fedezi, és a vállalat energiafelhasználását 2018-ig 25 százalékkal csökkenti.

Az Audi Aréna Győr 2014 őszi megnyitásával az Audi Hungaria névadóként járult hozzá a régió kiemelkedő sport és kulturális rendezvényeinek otthont adó helyszín megvalósításához. Nemrég az Audi Aréna a női kézilabda Európa-bajnokság színhelyéül szolgált.

„Örömünkre szolgál, hogy termékeink iránt magas kereslet mutatkozik, így 2015-ben is teljes kapacitással fogunk dolgozni. A motorgyártásban további innovatív termékekkel bővítjük portfóliónkat, és a megfelelő motorokat szállítjuk az Audi- és Volkswagen-konszern számára“, mondta Dr. h.c. Thomas Faustmann. „Egy állandóan változó környezetben elengedhetetlen, hogy ‚A haladás technikája‘ iránti törekvésünket kövessük, és következetesen megvalósítsuk vállalatunk stratégiáját. Bízom benne, hogy lelkes munkatársainkkal idén is tovább írjuk az Audi Hungaria sikertörténetét.“
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap