Megnyitotta kapuit az Audi Aréna Győr

2014. 11. 15.

• A sport és a kultúra új központja
• Fontos mérföldkő a város és az Audi Hungaria együttműködésében
• Borkai Zsolt, Győr város polgármestere: „Az Audi Aréna Győr növeli a város vonzerejét itthon és külföldön egyaránt“
• Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója: „Fontos számunkra a régió kulturális és sportéletének támogatása”

Győr, 2014. november 15. – Győr városa és az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ismét együtt ünnepel: a mai napon Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, valamint Görbicz Anita, az AUDI ETO KC csapatkapitánya alig több mint egy évvel az alapkőletétel után megnyitották az Audi Aréna Győr csarnokot. A multifunkcionális csarnok 5 500 néző befogadására alkalmas, és a jövőben nemzetközi sportesemények és kulturális rendezvények, például koncertek és kiállítások helyszíne lesz.


„Egy nagy álom vált ma valóra Győrben. Az Audi Aréna Győr megépülése teljesen új perspektívákat nyit meg Győr számára. Sokszínű kulturális programjaink, sportsikereink immáron méltó környezetben teljesedhetnek ki az új multifunkcionális csarnok falai között“, mondta Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, aki köszönetet mondott a Magyar Államnak azért a közel 5 milliárd forintos támogatásért, amely a beruházást fedezte. „Győrben mindig történik valami, amire büszkék lehetünk, de ez a mai nap mérföldkő az itt élők, az itt sportolók, az itt szurkolók és a kultúra iránt rajongók életében egyaránt. Ismét tettünk egy nagy lépést a jövőépítésben, hiszen az Audi Aréna Győr nem csak itthon, hanem külföldön egyaránt növeli a város vonzerejét, versenyképességét és sokszínűségét.”

„Az Audi Aréna Győr terv szerinti megnyitása egy nagyszerű példája Győr város és az Audi Hungaria együttműködésének. A régió legnagyobb munkáltatójaként fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ennek szellemében támogatjuk a város kulturális és sportéletét. Az Aréna névadó partnereként különösen büszkék vagyunk a projekt sikeres lezárására, és már most várjuk az izgalmas mérkőzéseket és a kulturális rendezvényeket az új Audi Aréna Győr csarnokban“, mondta Dr. h.c. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

A megnyitóünnepség keretében az idén 35 éves Győri Balett társulata adott exkluzív előadást, melyet követően a nézők elbúcsúztatták a Győri Audi ETO KC játékosait, akik Zágrábba utaztak a soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésükre. A program Rúzsa Magdi szuperkoncertjével zárult, ahol először csendült fel az a dal, amelyet a kézilabdás lányok sikeressége és tehetsége ihletett. Az Audi Aréna Győr 2014. november 23-án debütál mint sportcsarnok a női kézilabda BL következő fordulójában, december 7-től pedig ötcsillagos otthona lesz a női kézilabda Európa-bajnokságnak, a magyar válogatott csoportmérkőzéseinek.

Görbicz Anita a csarnokot birtokba vevő győri tehetségek nevében elmondta: „Fantasztikus érzés itt állni ebben a csodálatos Arénában, nagyon vártuk ezt a pillanatot. Ez a csarnok minden győri és minden magyar sport és kultúra iránt rajongó ember örömére szolgál. Büszkék vagyunk rá, hogy a jövőben ez a csarnok lehet az otthonunk, itt játszhatjuk mérkőzéseinket. Köszönjük Győrnek, hogy ilyen jó otthona a sportnak, a csapatunknak, a jövőben szeretnénk ezt az új Arénát rengeteg góllal, győzelemmel és örömteli pillanattal megtölteni.”

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. immár 1997 óta támogatja a régió kulturális és sportéletét. A motor és járműgyártó 2002 óta főtámogatója a világhírű Győri Balett társulatának. 2006 óta a vállalat névadó főszponzora a kétszeres Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO kézilabdacsapatának. Emellett a vállalat 2011 óta támogatója Győri ETO FC futballcsapatának.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap