Audi Hungaria: befejeződött a péri repülőtér bővítése

2014. 07. 03.

• Nagyobb repülésbiztonság műszeres leszállító rendszerrel és hosszabb kifutópályával
• Évente több mint 4 800 repülőgép és 30 000 utas
• Jelentős hozzájárulás a régió versenyképességéhez

Győr, 2014. július 3. – Lezárult a Győr/Pér reptér fejlesztése, melyet a beruházásban részt vevők képviselői a levegőből is teszteltek a mai napon. Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Vadász László, a repülőteret üzemeltető Győr-Pér Airport Kft. ügyvezető igazgatója egy próbarepülés keretében mutatta be a megvalósított fejlesztéseket többek között a fedélzeten helyet foglaló Szijjártó Péter, külügyi- és külgazdasági államtitkárnak és Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatójának.

„A péri repülőtér stratégiai jelentőségű az Audi Hungaria számára”, mondta Thomas Faustmann a motor- és autógyártó ügyvezető igazgatója. „Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a tavalyi évben több mint 30 000 utas repült az Audi győri és ingolstadti telephelye között. A szolgálati utak gyors és hatékony lebonyolítása tovább növeli vállalatunk rugalmasságát és hatékonyságát“, mondta Thomas Faustmann.”

„Győr városa Magyarország egyik legjelentősebb gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központja. Ehhez elengedhetetlen a jól kiépített infrastruktúra, amely a repülőtér fejlesztésével tovább bővült, újabb lehetőségeket teremtve a gazdaság szereplőinek és az itt élő embereknek. Célunk, hogy hosszútávon az idegenforgalom számára is új perspektívákat nyisson meg”, mondta Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, aki maga is rendelkezik pilóta-engedéllyel kisrepülőgépekre vonatkozóan.

A fejlesztések eredményeként az 1 450 méter hosszú kifutópálya 780 méterrel nőtt, és a teherbírását is jelentősen emelték. Megújult a repülőtér fényrendszere, valamint üzembe helyezték a műszeres leszállító rendszert (Instrumental Landing System-ILS), amely nagy arányban megnöveli a repülés biztonságát, és kedvezőtlen időjárási feltételek mellett is lehetővé teszi a fel- és leszállást. Ennek eredményeként mostantól Boeing 737 és Airbuis A320 kategóriájú repülőgépeket is tud fogadni a repülőtér.

A 2003 óta sikeresen működő a Győr-Pér repülőtér partnereinek köszönhetően folyamatosan bővül, fejlődik. „Az elmúlt 10 év alatt 49 375 repülési műveletet regisztráltunk, és 165 470 utast üdvözöltünk a fedélzeten”, számolt be Vadász László a Győr-Pér Airport Kft. ügyvezető igazgatója. „A személyforgalom mellett a teherforgalom is jelentős, hiszen összesen 2 943 teherszállító repülőgép fordult meg repterünkön 1 582 261 kg áruval.”

A magyar állam, Győr városa és az Audi Hungaria sikeres együttműködésének eredményeként megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően a műszaki-technikai feltételek vonatkozásában a második helyre lépett előre a Győr-Pér repülőtér a magyar polgári repterek rangsorában.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap