Díjjal ismerték el az Audi Hungaria duális szakképzését

2014. 02. 27.

• A vállalatnak ítélték a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara rangos díját
• Dr. Knáb Erzsébet: a 2001-ben indult program sikertörténet a vállalatnál
• Jelenleg 13 szakmában 250 tanuló

Budapest, 2014. február 27. – Példaértékű: az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. nyerte el a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakképzési díját. Budapesten, ünnepélyes díjátadó keretében Dr. Matei I. Hoffmann, Németország magyarországi nagykövete adta át a DUIHK által alapított Szakképzési Díjat a vállalatot képviselő, duális szakképzésért felelős munkatársaknak. A vállalatnál a 2001 óta működő duális szakképzés keretében több mint 1 400 szakmunkástanuló sajátította el szakmáját és kezdte meg szakmai pályafutását az Audi Hungariánál.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az elismerésre,“ mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „A 2001-ben életre hívott duális szakképzés fontos kulcsa személyügyi stratégiáknak. Szakmunkástanulóink egy gyakorlatorientált szakképzés után stabil alapokkal kezdhetik meg szakmai karrierjüket vállalatunknál. Ez egy nagyon jól működő képzési program, amelynek segítségével hosszú távon tudjuk biztosítani szakember-utánpótlásunkat.”

Három kategóriában - Motiváció, Együttműködés és Innováció – osztották ki a Szakképzési Díjat.
„A díj alapításával célunk azon kiemelkedő projektek és kezdeményezések elismerése volt, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon”, mondta Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezető igazgatója.

A DUIHK az Innováció kategóriában díjazta az Audi Hungariát az Audi Akademie Hungaria Kft.-vel együtt. A díjat a „Tanulószigetek” projekt nyerte el. A gyakorlatorientált szakképzés termeléssel való összekapcsolása hatékonyabbá és magasabb értékűvé teszi a képzést.

Az Audi Hungariánál 2001 óta a duális szakképzés rendszerében tanulhatnak a fiatal szakmunkástanulók, amelynek során a vállalat Oktató- és Tréningközpontjában ismerkedhetnek meg a legmodernebb gyártási technológiákkal és gyártóberendezésekkel. Az oktatóközpontban 2 600 négyzetméteren robotkabinok és IT oktató szobák mellett, a legmodernebb laborok és szakmai helyiségek találhatók az elektronika, pneumatika, hajtástechnika, autódiagnosztika, karosszéria- és járműtechnika területek számára.

A szakmunkás képzés keretein belül a vállalat évek óta sikeres együttműködést folytat a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap