Audi Hungaria: Befektetés az innovatív és hatékony minőségellenőrzésbe

2009. 12. 16.

• Új elektromos alkatrész-analízis
• Sokrétű vizsgálati folyamat
• 94 millió Ft értékű beruházás

Győr – az Audi Hungaria egy új elektronikus tesztlaboratóriumot állított üzembe a motorgyártás minőségbiztosításának területén.
A tesztlabor valódi jármű üzemi körülményeket képes szimulálni. A vizsgálati folyamat ennek köszönhetően hatékonyabb alkatrész-analízist tesz lehetővé. A labor 94 millió forintos beruházás révén valósult meg.

„A legjobb minőség és a vevői elégedettség elérés érdekében sokrétű és intenzív ellenőrzési folyamatok szükségesek. A minőség nem adódik automatikusan, hanem folyamatosan meg kell érte dolgozni. Ezért elengedhetetlen a legmodernebb ellenőrző technológia alkalmazása. Ez az új kombinált analízis rendkívül hatékony és gyors”- mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOTR Kft. ügyvezető igazgatója.

A mérnökök az E-laborban a „klímasokk kamra” és az úgynevezett rázógép segítségével környezeti feltételeket tudnak szimulálni. Ezekkel a speciális eszközökkel az alkatrészeket egy szimulált út alatt valódi üzemi körülményeknek megfelelően vizsgálják és értékelik.

Az elektromos alkatrészek, így például a szenzorok és aktorok (érzékelő és beavatkozó elemek) – mínusz 70 és plusz 200 fok közötti hőmérsékleten különböző menetfeltételek mellett vizsgálhatók. Így az alkatrész-analízis keretében egy tágabb spektrumot kapunk a minőségi jellemzőkről, még a sorozatgyártás megkezdése előtt.

A technológia érdekessége, hogy az Audi Konszernben első alkalommal kapcsolják össze a motorelektronika és a környezeti hatások vizsgálatát szimulált üzemmenetben. Ezzel még a nehezen reprodukálható hibaforrások gyorsabb és költséghatékonyabb analízise is megvalósítható.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap