Formula Student Hungary: szenvedély, feltaláló szellem és csapatmunka

2013. 08. 22.

• Az Audi Hungaria ismét a nemzetközi verseny főszponzora
• Több mint 40 csapat 17 országból
• Az autógyártó a BME FRT és a SZEngine csapat szponzora

Agyalni, csavarozni, improvizálni: negyedik alkalommal rendezik meg a gönyűi kikötőben augusztus 22. és 25. között a „Formula Student Hungary” nemzetközi konstrukciós versenyt. Ebben az évben minden eddiginél több hallgató vesz részt a versenyen: több mint 40 egyetemistákból és főiskolásokból álló csapatot várnak 17 országból, hogy bemutassák saját fejlesztésű és építésű járművüket a versenyen. Az Audi Hungaria a rendezvény főszponzora és egyben támogatja a magyar BME FRT és a SZEngine egyetemi csapatokat.

Az idei „Formula Student Hungary“ versenyen mintegy 1000 fiatal mérnök bizonyítja tudását, csapatszellemét és a versenysport iránti elkötelezettségét. A győzelemre jó esélye van azoknak a csapatoknak, amelyek járművében egyesül a gyorsaság, a technika, az innováció, a hatékonyság és fenntarthatóság. A versenyen nyújtott kitartó teljesítmény mellett az egyszemélyes versenyautó megítélésében a pénzügyi tervezés, a marketing és a gazdaságosság is számítanak. Az Audi és a magyar autóipar szakértőiből álló zsűri a csapatok járműveit ezen szempontok alapján értékeli.

„A Formula Student Hungary főszponzoraként támogatjuk a műszaki érdeklődésű tehetséges fiatalok feltaláló szellemét. A széleskörű tudás, a csapatmunka, a kreativitás és az elkötelezettség pontosan azok a képességek, amikre szakértőinknek a szakmai életben szükségük van. Ezért a verseny tökéletes platform ahhoz, hogy már ma felvegyük a kapcsolatot
a holnap mérnökeivel és lelkesítsük őket a vállalatunk iránt“ - mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

A verseny keretében az autógyártó a győri Széchenyi István Egyetem csapatát, a SZEngine motorkészítő csapatot támogatja a versenymotor tervezésében, fejlesztésében és építésében. Emellett a vállalat kiemelt szponzorként segítette elő a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula versenyautójának előkészítési munkálatait.

A Formula Student sorozat 1981-ben kezdődött az Egyesült Államokban. Magyarországon először Győrben rendezték meg a versenyt 2010-ben.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap