Az Audi Hungaria támogatja a péri repülőtér-fejlesztést

Az Audi Hungaria támogatja a péri repülőtér-fejlesztést

2013. 02. 11.

• Az üzemeltetés és a repülés biztonságának fejlesztése
• A repülőtér jövőjének biztosítása
• Az állam, Győr város önkormányzata és az Audi Hungaria példaértékű együttműködése

Megkezdődött a péri repülőtér bővítése: a projekt az üzemeltetés és a repülés biztonságának fejlesztésére irányul. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., a magyar állam és Győr város önkormányzata szorosan együttműködik a közös cél érdekében. Ennek megfelelően a repülőteret működtetető társaság tulajdoni viszonya is megváltozott. Az Audi biztonságos és tervezhető kihasználtságot kínál a következő tíz évre, így stratégiailag biztosítja a repülőtér jövőjét.

„Több mint tíz éve vagyunk a péri repülőtér partnerei. Jelenleg hetente 30 utasszállító közlekedik Pér és Ingolstadt/Manching között az Audi Konszern munkatársaival“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „A gyárbővítéssel még nagyobb jelentőséget kap a szolgálati utak gyors és hatékony lebonyolítása. Bizonyítja ezt az is, hogy 2012-ben az éves utasforgalom elérte a 30 000 főt.“

Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere szerint a bővítés jó példa az állam, az önkormányzat és az Audi Hungaria kiváló partneri együttműködésére, az együttgondolkodás erejére. „A repülőtér-bővítés új dimenzióba helyezi Győr és a régió gazdasági fejlődését, gazdagítja az infrastrukturális hátterét, és tovább szélesíti Győr idegenforgalmi lehetőségeit. Ez a fejlesztés mind a régió, mind a város és különösen az itt élő emberek és itt tevékenykedő cégek érdekeit szolgálja” – hangsúlyozta Borkai.

A repülőtér bővítési munkálatai már ebben a hónapban megkezdődnek, az üzembe helyezés az év közepére várható.

A fejlesztés részeként 1450 méterről 2030-ra hosszabbítják meg a harminc méter széles kifutópályát, amelynek két végén 100-100 méternyi biztonsági sávot építenek. A gurulóutat 10,5 méterről 15 méterre szélesítik, új leszállórendszert építenek (ILS- Instrument Landing System), bővítik a reptér pályakarbantartó és kiszolgáló kapacitását, valamint hangárt és előteret kap a légikikötő.

A fejlesztések után Boeing 737 és Airbus A320-as kategóriájú gépek is használhatják majd a repteret.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap