240 szakmunkástanuló az Audi Hungariánál

2012. 09. 11.

• 75 új szakmunkástanuló kezdte meg szeptemberben gyakorlatát
• Jelenleg összesen 240 tanuló sajátítja el szakmáját a vállalatnál
• Moduláris szakképzés 13 elektronikai-és fémipari szakmában

Szeptember elején 75 szakmunkástanuló kezdte meg gyakorlatát az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél. Így jelenleg összesen 240 tanuló sajátítja el a választott szakma fortélyait a vállalatnál. Az Audi Hungaria moduláris szakképzésében 13 elektronikai-és fémipari szakmát oktatnak.

„ Nagy hangsúlyt helyezünk a fiatalok gyakorlatorientált képzésére a legmodernebb eszközök és technológiák alkalmazásával. Ez fontos része személyügyi stratégiánknak“ – mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató. „ Az elmélet és gyakorlat ötvözése vonzóvá teszik a szakképzést a fiatalok számára és ezáltal magasan képzett szakmunkások kerülnek a munkaerőpiacra. Ők vállalatunk sikerének kulcsai is.“

A vállalatnál 13 szakmát lehet elsajátítani: például mechatronikai műszerész, elektrotechnikai technikus, fényező , karosszérialakatos, szerszámkészítő, autógyártó, gépi forgácsoló, autószerelő, autóelektronikai műszerész, automatikai műszerész, erősáramú elektrotechnikus. A szakképzés párhuzamosan folyik az iskolai oktatással, és kiegészül egy négyhetes nyári termelési gyakorlattal. Az oktatóközpont innovatív technológiákat alkalmaz, így például a pneumatika, járműdiagnosztika, automatizálási és csavarozástechnika témákhoz kapcsolódóan.

A vállalat több mint 10 éve működik együtt a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. 2001 óta a szakképzés keretében már több mint 1100 tanuló tett sikeres vizsgát, nagy részük a vállalatnál kezdte meg szakmai életútját. A jövőben a végzős tanulók az Audi Hungaria különböző területein vagy az új járműgyárban kezdhetik karrierjüket.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap