Wahrmann Mór érem az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójának

2012. 05. 07.

• A Magyar Tudományos Akadémia kitüntetése Thomas Faustmann-nak, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójának
• Faustmann: „A magas színvonalú kutatás és oktatás a jövő kulcsa.”
• Elismerés a magyar egyetemi kutató- és oktatómunka fejlesztéséért

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József a mai napon Thomas Faustmannt, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatóját Wahrmann Mór díjjal tüntette ki. Ez a díj az ügyvezető igazgató és a vállalat azon tevékenységeinek elismerése, melyek a magyar kutatómunka és oktatás fejlesztéséhez járultak hozzá.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezt a különleges díjat átvehetem. „A haladás technikája” jegyében prémium motorokat és járműveket gyártunk, így nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. „A magas színvonalú kutatás és oktatás a magyar gazdaság jövőjének is kulcsa, ehhez magasan képzett diplomásokra van szüksége. Ezért viseljük szívünkön a magyar oktatás és kutatás fejlesztését, és ezt fogjuk tenni a jövőben is.”

A Magyar Tudományos Akadémia az 1897-ben alapított és 2003-ban felújított Wahrmann Mór díjjal tünteti ki a kereskedelem és ipar terén nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A díj történetében először kapja nem magyar nemzetiségű személy a kitüntetést.

Az Audi Hungaria a vállalat alapítása óta szorosan együttműködik a magyar egyetemekkel. Példaértékű az együttműködés a győri Széchenyi István Egyetemmel. Évek óta a legújabb technológiákat oktatják a mérnökhallgatóknak az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszéken. Múlt évben alapították az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot, melynek célja speciális, mérnöki tudás közvetítése, valamint a tudományos kutatómunkák, a németnyelvű mérnökképzés és a munkaerő-utánpótlás támogatása. Emellett a vállalat együttműködik a Budapesti Műszaki-és Gazdaságtudományi Egyetemmel, ahol tanulói-és oktatói ösztöndíjat alapított és kutatólaborokat hozott létre.

Thomas Faustmann 2002 óta dolgozik az Audi Hungariánál, előbb termelésért felelős ügyvezető igazgató volt, 2004 áprilisától az ügyvezetés elnöke. Ebben az időszakban számos új beruházás valamint képzést, sportot és kultúrát támogató projekt valósult meg.

A fotón Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója feleségével a díjátadót követően
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap