Audi szakmunkástanulók kiváló eredményei az országos szakmai versenyen

2012. 04. 13.

• Első helyezést ért el a „World Skills“ versenyen Hartvich Zoltán, automatikai műszerész tanuló
• Borsodi Ádám gépi forgácsoló szakmában második helyen a „Szakma Kiváló Tanulója Versenyen“
• Balázs Dávid a versenyen nyújtott kiváló teljesítményéért mentesül a szakmunkás vizsga alól

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. három szakmunkástanulója kiváló teljesítményt nyújtott a „Szakmasztár 2012“ Fesztiválon. Hartvich Zoltán a „World Skills“ országos verseny győzteseként továbbjutott a lipcsei 2013-as világbajnokságra, ahol a világ legjobb szakmunkástanulói mérik össze tudásukat. Borsodi Ádám második helyen végzett a „Szakma Kiváló Tanulója Versenyen“. Balázs Dávid a versenyen nyújtott kiemelkedő eredményével mentesül a szakmunkás vizsga alól.

„Ezek az eredmények szakképzésünk magas színvonalának bizonyítékai. A győri oktatási intézményekkel évek óta közösen folytatott szakképzés keretében a tanulók kiváló szakmai tudásra tehetnek szert, amellyel sikeres vizsgájukat követően versenyképes tudással kerülnek a magyar munkaerőpiacra“ – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Természetesen sokan közülük az Audi Hungariánál kezdik karrierjüket. A vállalat hosszú távú, biztos munkahelyet kínál, kiváló szakmai fejlődési lehetőségekkel.“

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett verseny célja a gyakorlatorientált szakmák presztízsének és társadalmi vonzerejének növelése. A versenyen számos feladattal mérték a tanulók elméleti és gyakorlati tudását.

Jelenleg Győrben az Audi Hungariánál 190 fiatal tanul a már jól bevált „moduláris szakképzés” keretei között. A jövőben 250 főre is növekedhet a vállalatnál az elektronikai és fémipari szakmát tanuló fiatalok száma.
Az erre a célra létrehozott Projekt- és Oktatóközpontban mechatronikai műszerész, elektrotechnikai technikus, fényező valamint karosszérialakatos szakmákat sajátíthatnak el a tanulók. A vállalat oktatóközpontjában további szakmákat is oktatnak majd, mint például szerszámkészítő, autógyártó, gépi forgácsoló, autószerelő, autóelektronikai műszerész, automatikai műszerész, erősáramú elektrotechnikus.
A gyakorlatorientált szakmunkásképzés része az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának. Ezért is működik együtt a vállalat többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. 2001 óta a szakképzés keretében oktatott tanulók száma már meghaladta az 1000-et.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap