Sikeres üzleti év az Audi Hungariánál

2012. 03. 01.

• Kimagasló árbevétel és termelési volumen
• További jelentős beruházások Győrben
• Több mint 1400 új munkatárs

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. tovább írja sikertörténetét: a vállalat 2011-ben ismét kimagasló eredményeket ért el; a motorgyártásban összesen 1 883 757 (2010: 1 648 030) erőforrás készült. Ez 14 százalékos növekedésnek felel meg. Az Audi Hungariánál az elmúlt évben 39 518 (2010: 38 541) jármű gördült le a gyártósorról. Az Audi Hungaria árbevétele 5 598 millió euró volt 2011-ben (2010: 4 775 millió euró; + 17százalék). A vállalat további jelentős beruházásokat valósított meg Győrben. A vállalat az üzleti év végén 7 322 munkatársat foglalkoztatott, ez 19 százalékkal több, mint 2010-ben.

„A gyártási volumen és az árbevétel ismét jelentősen növekedett. Ezzel párhuzamosan a gyárbővítéshez kapcsolódó építési munkálatok és a projekt nagy léptekkel haladnak előre. Mindez a magyar munkatársak magas kompetenciájának és kimagasló teljesítményének bizonyítéka“ – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke a mai napon, az elmúlt év üzleti eredményeinek közzétételekor.

A motorgyártásban 1 883 757 erőforrás készült. Ez 2010-hez viszonyítva 14,3 százalékos emelkedésnek felel meg. Az elmúlt évben 14 új motorvariáns került bevezetésre. 2011-ben két jubileumi erőforrás is készült: a 20 milliomodik motor és a 10 milliomodik négyhengeres Otto-motor. 2011 tavaszán letették a kísérleti motorgyártó központ új épületének alapkövét, ahol mintegy 7 400 négyzetméteres területen folyik majd a kísérleti motorokkal kapcsolatos gyártási és fejlesztési tevékenység.

A járműgyártás termelési volumene 2,5 százalékkal, 39 518 egységre nőtt. 2011 elejétől - az RS 3 Sportback sorozatgyártásba kerülésével –már négy modell készül ugyanazon gyártósoron: az Audi TT Roadster, az Audi TT Coupé, az RS 3 Sportback és az A3 Cabriolet.

A szerszámgyár is sikeres évet zárt 2011-ben. Területe 10 000 négyzetméterrel, 28 000 négyzetméterre bővült. A bővítés lehetőséget adott kapacitásnövelésre, további fejlesztésekre és optimalizálásra a készülék- és berendezés-építésen, a szerszámgyártásban és a kisszériás karosszériaelem-gyártásban.

A motorfejlesztő központ 2011 végén ünnepelte tíz éves fennállását. Jelenleg több mint 150 munkatárs dolgozik a vállalat ezen területén. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. A fejlesztési projektek közül többek között a súrlódási teljesítmény vizsgálata, csavarozási és akusztikai elemzések emelhetők ki.
A vállalat járműfejlesztéssel bővíti fejlesztési tevékenységét. Ezzel több mint 6,5 millió euró összegű beruházás valósul meg és 70 új munkahely jön létre. Az új területen a következő években a gyártási szempontok szerinti járműtesztelésre helyeződik a hangsúly. A cél további fejlesztési kompetenciák felépítése és az új járművek optimális gyártásba kerülésének támogatása az Audi Hungariánál.

Az év legfontosabb eseménye volt az új járműgyár alapkőletétele. 2013-ig a jelenlegi motorgyártás és járműszerelde teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővül. Ezzel a vállalat több mint 900 millió euró összegű beruházást valósít meg és több mint 2 100 új munkahelyet teremt. Az építési munkálatok jó ütemben haladnak. A karosszériaüzem, a lakkozó, a járműszerelde és az energiaközpont csarnokai már állnak, megkezdődött a présüzem építése is. 2011-ben mintegy 500 munkatárs nyert felvételt az új járműgyárba. A munkatársak a konszern német telephelyein, illetve a vállalat oktatóközpontjában készülnek fel új feladatukra.

Az Audi Hungaria árbevétele az IFRS* szerint 5 598 millió euróval (2010: 4.775 millió euró) jelentősen meghaladta az előző évi értéket. Ez 17,2 százalékos növekedés a 2010-es üzleti évhez képest.

A vállalat tovább növelte beruházásait Győrben. A beruházások jelentős részét az új járműgyárra, a szerszámgyár és a kísérleti motorgyártó központ bővítésére, illetve a már meglévő termékek és berendezések optimalizálására és modernizálására fordította a vállalat.

„Ismét kiemelkedőek pénzügyi mutatóink. A költségstruktúra, a munkatársak nagy rugalmassága és elkötelezettsége szilárd alapot adnak ahhoz, hogy jelenlegi és jövőbeli projektjeinket továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon valósítsuk meg“, hangsúlyozta Dr. Johannes Roscheck, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az üzleti év végén 7 322 munkatársat foglalkoztatott az Audi Hungaria. 2011-ben több mint 1400 munkatárs nyert felvételt. A vállalatot 2011-ben harmadik alakalommal választották Magyarország „Legvonzóbb Vállalatának“. Szeptemberben megnyílt az Audi Hungaria Projekt-és Oktatóközpontja. Az új oktatóközpontban az új munkatársak kiválasztása, a meglévő és új munkatársak képzése folyik. A 11 000 négyzetméteres oktatóközpontban naponta mintegy 450 munkatárs vehet részt szakmai és nem szakmai képzéseken, alapkészség-fejlesztő és gyakorlatorientált tréningeken. A gyakorlatorientált és magas színvonalú oktatások megvalósulását mintegy 200 tréner segíti.

Az Audi Hungaria megköszöni munkatársainak az elmúlt évben nyújtott nagyszerű teljesítményüket, rugalmasságukat és lelkesedésüket. Az Audi Hungaria munkatársai a német telephelyek munkatársaihoz hasonlóan prémium-kifizetésben részesülnek, amely a győri vállalatnál átlagosan két havi bérösszegnek felel meg.

Az Audi Hungaria gondoskodik az utánpótlás-biztosításról. Az egyetemekkel való kiváló együttműködés bizonyítéka, hogy a Széchenyi István Egyetemen 2011 tavaszán felavatták az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék új, vizsgálópaddal felszerelt laborépületét, és év végén megalapították az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot. Ezzel egyidejűleg az Audi Hungaria kiváló partnere az Audi Hungaria Iskolának, amelybe magyar és német gyermekek is járnak.

„A vállalat ebben az évben is folytatja dinamikus fejlődését. Ezzel erősítjük szerepünket és versenyképességünket az Audi konszernen belül“, hangsúlyozta Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke.


* IFRS - International Financial Reporting Standards (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Szabványok)

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap