Jubileum az Audi Hungariánál: elkészült a 10 milliomodik négyhengeres Otto-motor

2011. 11. 15.

• A négyhengeres benzinmotor sorozatgyártása 1994 óta
• Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója: „Ez a jubileum bizonyítéka motorjaink prémium minőségének és munkatársaink kiváló teljesítményének.“
• Hatékony erőforrások a Volkswagen konszern minden modellje számára

Elkészült a tízmilliomodik négyhengeres Otto-motor az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél. Az erőforrás egy 2.0 literes, Global Engine motor Audi valvelift system (variábilis szerepvezérlés, AVS) technológiával és 155 kW (211 LE) teljesítménnyel. A jubileumi motor egy Audi Q5 járműbe kerül, amelyet az indiai piacon értékesítenek.

„A négyhengeres Otto-motorok sorozatgyártásával kezdődött az Audi Hungaria sikertörténete. A prémium minőségű erőforrásból jelenleg 3000 db készül naponta. Ez főként munkatársaink elkötelezettségének és rendkívüli rugalmasságának köszönhető”- mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „Célunk, hogy termékválasztékunk folyamatos bővítésével vásárlóinknak a legújabb technológiájú termékeket kínáljuk.”

A 2.0 literes Global Engine jubileummotor AVS technológiája egyszerű módon teszi lehetővé a szelepek változtatható nyitását. A szelepvezérlés pozitív hatása, hogy a forgatónyomaték jelentős növelése mellett csökken az üzemanyag-fogyasztás.

A vállalat 7 300 munkatársából 1 400-an dolgoznak az Audi Hungaria négyhengeres Ottomotor-gyártás területén, ahol naponta az R4 Otto-motorok 100 motorváltozata készül. Teljesítményük 86 és 272 lóerő közötti. Ezen erőforrásokat a Volkswagen konszern több mint 20 modelljébe építik be.
1994-ben kezdődött a négyhengeres, ötszelepes motorok sorozatgyártása. Jelenleg 270 motorváltozat – a négyhengerestől a tizenkét hengeresig – készül a győri gyártósorokon, teljesítményük 55 kW (75 LE) és 419 kW (570 LE) közötti. 2011 október végéig több mint 1 580 000 motor készült. Ezzel a győri vállalatnál a motorgyártás kezdete óta több mint 21 millió motor hagyta el a gyártósort.

Képaláírás: Franz-Josef Böhnlein, a soros motorok gyártástervezésének vezetője, Dr. Csóka János, a négyhengeres Ottomotor-gyártás szegmensvezetője, Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója és Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója a jubileumi motor mellett

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap