10 év 1.000 szakmunkástanuló

2011. 06. 17.

• 2001 óta duális szakképzés az Audi Hungariánál
• Új szakmák: karosszérialakatos és gépgyártás-technológiai technikus
• Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató: „A duális szakképzés segítségével biztosítjuk szakemberigényünket.“

77 végzős szakmunkás tanuló tett júniusban sikeres vizsgát az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft-nél működő duális szakképzés keretében. Közülük nyáron 65-en állnak munkába az Audi Hungariánál, míg 12-en továbbtanulnak. Ezzel egyidejűleg több mint 150 új szakmunkástanuló kezdi meg gyakorlatát a vállalatnál, így a 2001-ben indított duális szakképzés keretében oktatott tanulók száma eléri az 1.000-et.

„A gyakorlat és az elmélet összekapcsolása különösen vonzóvá teszi a fiatalok számára a duális szakképzést. Ennek köszönhetően megismerhetnek egy nagyvállalatot és a legújabb technológiákkal dolgozhatnak“ – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. „Tanulóinkat tapasztalt munkatársakká képezzük, ezzel is biztosítva szakemberigényünket.”

Vállalatunk 2001 óta működik együtt duális szakképzés keretében a győri szakiskolákkal, többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A tanulók az elméletet az iskolában, a gyakorlatot a vállalatnál sajátítják el. Évente átlagosan 100 tanuló töltötte el gyakorlatát az Audi Hungariánál, szeptembertől a tanulók száma növekedik.

A vállalat a következő szakmákat oktatja: autószerelő, mechatronikai műszerész, autógyártó, elektrotechnikai technikus, erősáramú elektrotechnikus, elektronikai műszerész, autóelektronikai műszerész, automatizálási technikus, gépi forgácsoló, járműfényező és szerszámkészítő. A tervezett gyárbővítésnek köszönhetően a kínálat két újabb szakmával 13-ra bővül. A tanulók a következő tanévtől így már a karosszérialakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakmákat is elsajátíthatják a vállalatnál.
Eddig mintegy 900 szakmunkás tanuló végzett az Audi Hungariánál, 80 százalékuk a gyakorlati képzés befejezését követően munkát kapott a vállalatnál.
 

Fotók: http://audi.hu/hu/galeria/kepek/10_aktualis/

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap