Versenyben az alternatív hajtású járművek

2011. 04. 29.

• Az Audi Hungaria ismét gyémánt fokozatú támogatója a mérnökök és hallgatók nemzetközi versenyének, a Széchenyi Futamnak
• Környezetkímélő, alternatív hajtású járművek 45 csapattól
• Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató: „Támogatjuk a tehetséges mérnökök kreativitását és újító szellemét.”

Az innovatív technika és a környezettudatosság jól kiegészítik egymást. Ezt erősíti meg a május 1-jén már hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Széchenyi Futam, az Alternatív Hajtású Járművek Versenye is. 70 jármű áll starthoz, mintegy 200 mérnök és mérnök-hallgató Magyarországról és a világ más országaiból teszteli találmányait Győr belvárosában. Az Audi Hungaria második alkalommal főszponzora a rendezvénynek.

„Vállalatunk szívesen támogatja a kreativitást és a feltaláló szellemet ösztönző Széchenyi Futamot. Ezzel a verseny lehetőséget nyújt számunkra, hogy kapcsolatot építhessünk ki tehetséges hallgatókkal és tapasztalt mérnökökkel, mert a szorgalmas, és innováció iránt érdeklődő szakemberek különösen keresettek vállalatunknál“ - mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatója.

Ebben az évben 45 csapat 70 járműve áll rajthoz a futamon. Az INNO-MOBIL Sportegyesület által szervezett rendezvényen magyar versenyzők mellett Franciaországból, Szlovákiából és Iránból is érkeznek csapatok. Az egyénileg épített vagy átépített járművek elektromos hajtásúak, illetve napenergia, sűrített levegő vagy hidrogén hajtja őket. A csapatok találmányaikat gyorsasági és hosszúsági szakaszokon tesztelik. A magyar autóipar és a főszponzor Audi Hungaria szakértőiből álló szakmai zsűri különböző kategóriák szerint értékeli a járműveket.

Ma a résztvevők látogatást tettek az Audi Hungariánál, és betekintést nyerhettek a motorgyártásba és a jármű-összeszerelésbe.

Az Audi Hungariánál minden területen érzékelhető a növekedés: A vállalat a gyárbővítéshez kapcsolódóan 1.800 új munkahelyet hoz létre, melyből több mint 300-at felsőfokú végzettségűekkel töltenek be. Különösen keresettek a jó német nyelvtudással rendelkező gépész-és villamosmérnökök.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap