Kreativitás és csapatszellem a középpontban

2010. 07. 13.

• Audi Kreaktivity – műszaki vetélkedő diákoknak
• Résztvevők az ország minden régiójából
• Döntő az Audi Hungariánál

A veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium csapata nyerte az elmúlt hétvégén az „Audi Kreaktivity 2010” győri vetélkedőjét. Az Audi Hungaria harmadik alkalommal rendezett műszaki versenyt a középiskolák és gimnáziumok tanulói számára. A projektmunka célja egy olyan jármű elkészítése volt, melyet nem belsőégésű- vagy elektromotor hajt, mégis képes megtenni egy 20 méter hosszú távot. Közel 40 magyar iskola vett részt a versenyen, amelyek közül 8 mutatta be járművét múlt pénteken az Audi Hungariánál.

„Ez a verseny lehetőséget kínál az Audi Hungaria számára, hogy idejekorán vonzó munkaadóként mutatkozhasson be a középiskolások körében is. Látjuk, hogy a jövőbeni potenciális munkavállalóink hatékony csapatmunkára képesek és kreatív megoldásokat alkalmaznak”, mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető a díjátadón.

A versenyt magyarországi középiskolák és gimnáziumok számára hirdették meg. A számos pályázó közül a nyolc legjobb három-hat tagú csapat jutott be a győri döntőbe. A döntőn az első feladat a jármű német nyelven történő bemutatása volt, majd az előírt 20 méteres táv megtétele. A csapatok teljesítményét az Audi Hungaria jármű- és motorgyártó szakembereiből álló szakmai zsűri értékelte. A zsűri munkáját Pálinger Katalin, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának világklasszis kapusa tiszteletbeli tagként támogatta.

„A versenyek, mint amilyen az Audi Kreaktivity is, olyan kihívást jelentenek a számunkra, melyen nemcsak az ötletelésben, hanem a megvalósításban is megmutathattuk kreativitásunkat. Győzelmünknek nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hiszen közel két hónap munkája hozta ezt a szép eredményt“, mondta Fódi Tamás, a veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium csapatának kapitánya, az iskola végzős diákja.

A legjobb csapat jutalma egy háromnapos ingolstadti látogatás az Audi AG-nál és egy Audi élményvezetés. A zsűri további értékes különdíjjal jutalmazta a budapesti Száraznád Oktatási Központ csapatát „dizájn”, a győri Lukács Sándor Szakképző Iskola diákjait „sebesség” és a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Középiskola csapatának pályaművét „innováció” kategóriában.
 

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap