60 alternatív hajtású jármű versenye az Audi Hungariánál

2010. 04. 20.

• Az Audi Hungaria a vendéglátója a mérnökhallgatók nemzetközi versenyének
• Innovatív, kreatív és környezettudatos megoldások a középpontban
• Az ország legjelentősebb egyetemeinek részvétele

Versenyben a feltalálói szellem: Április 25-én immár ötödik alkalommal rendezik meg Győrben a „Széchenyi Futamot“, az alternatív hajtású járművek versenyét. Ebben az évben az Audi Hungaria ad otthont a rendezvénynek, melyen közel 60 jármű indul tíz különböző kategóriában. A futamra 250 mérnökhallgató és amatőr jelentkezett, akik a technológia és a környezettel kapcsolatos innovációk iránt érdeklődnek. A feladat a jövő környezettudatos járművének elkészítése.

„Az Audi mottója ’A haladás technikája’, ezért innovatív motorok és járművek gyártójaként örömmel támogatjuk ezt a versenyt. A jövő mérnökeinek e versenyen kiváló lehetőségük nyílik, hogy innovatív ötleteiket teszteljék. A rendezvény lehetőséget ad vállalatunknak arra, hogy a magasan képzett potenciális jövőbeli munkatársaink előtt vonzó munkaadóként jelenjen meg“, mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatója.

Ötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetem mérnökhallgatói az alternatív hajtású járművek versenyét. A kétnapos rendezvény keretében a csapatok Győr belvárosában mutatják be speciálisan tervezett vagy átépített járműveiket, amelyekkel az Audi Hungaria parkolójában állnak rajtvonalhoz.

Idén közel 60 csapat jelentkezett a Széchenyi Futamra, nem csak Magyarországról, hanem más országokból, például Horvátországból és Iránból is. Az egyénileg épített vagy átépített járművek például elektromos hajtásúak, illetve hidrogén, napenergia vagy sűrített levegő hajtja őket. Az innovatív és környezettudatos megoldásokat egy gyorsasági és egy hosszúsági szakasz után értékeli a szakmai zsűri 10 kategóriában. A szakmai zsűrit a magyar járműipar és az Audi Hungaria szakértői alkotják.

A rendezvény a résztvevőknek és a győri publikumnak is élményül szolgál, amelyre több mint 5000 nézőt várnak.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap