Miniszterelnöki látogatás az Audi Hungariánál

2007. 02. 21.

· Középpontban a projektmunka a győri Széchenyi Egyetemmel
· A kutatás-fejlesztési kompetenciák erősítése

A mai győri Pólus rendezvény alkalmából Gyurcsány Ferenc miniszterelnök látogatást tett az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél. A vállalat a Széchenyi Egyetemmel közösen indított két Pólus projektet mutatta be a magyar miniszterelnöknek, további kormányképviselőknek, valamint Borkai Zsolt győri polgármesternek.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke: “A Pólus projektek lehetővé teszik, hogy még szorosabbá fűzzük együttműködésünket a Széchenyi István Egyetemmel. Egyidejűleg hozzájárulnak ahhoz, hogy a város és a régió mint Autopolis erőteljesebben fejlődhessen.“

A Pólusprogram a magyar kormány kezdeményezésére 2006-ban indult. Győr városa többek között az autó- és beszállítóipari kompetenciák fejlesztésére törekszik. Az Audi Hungaria jelentős szerepet vállal a programban. A Széchenyi István Egyetem ennek jegyében a vállalattal már kettő kutatás-fejlesztési projektet indított útjára, melyek megmunkálási és összeszerelési folyamatokkal, továbbá alkatrészelemzéssel foglalkoznak.

A Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közötti évek óta nagyon intenzív a tudástranszfer, mely az Audi Hungaria SZE Intézet alapításával még tudatosabbá és rendszerezettebbé vált. Az intézményes együttműködés keretében a tudományos projektek és a modern kutatások intenzívebb támogatást kapnak.
A győri székhelyű AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG 100 százalékos leányvállalata, az Audi és Volkswagen-konszern egyik központi motorszállítója. Ezen kívül Audi TT Coupé és TT Roadster sportautókat is a győri vállalatnál szerelik össze.
Az Audi Hungaria évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország egyik legnagyobb exportőre.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap