Magyar állami kitüntetés az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójának

2007. 03. 14.

· „Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje“ a magyar autóipar fejlődéséért végzett munkájáért

Thomas Faustmann az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója a „Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét“ vette át ma a Parlamentben, Kóka János Gazdasági- és Közlekedési Minisztertől, Veres János pénzügyminiszter jelenlétében. A rangos állami kitüntetést Faustmann a magyar autóipar fejlődéséért végzett munkájáért vehette át.
„Az elmúlt három évben az Audi Hungaria a világ harmadik legnagyobb motorgyártójává fejlődött. A vállalat nemcsak a Volkswagen Konszern fontos része, de a magyar gazdaság jelentős mozgatórugója is. Büszke vagyok rá, hogy jelenlegi pozíciómban ehhez az eredményhez személyesen is hozzájárulhattam.“ – mondta Faustmann a kitüntetés átvételekor.

Thomas Faustmann a kitüntetést Budapesten, a Parlemant épületében vette át. Az Audi Hungaria ügyvezető igazgatóját a Gazdasági- és Közlekedési Minisztérium terjesztette fel az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. tevékenységének folyamatos bővítéséért, így a magyar autóipar további fejlesztéséért végzett munkájának elismeréseként.

Faustmann 2002 óta dolgozik az Audi Hungariánál, ahol először a termelésért felelős ügyvezetői, 2004. áprilisa óta pedig az ügyvezető igazgatói pozíciót tölti be. Az elmúlt 5 évben a vállalat számtalan új fejlesztést vezetett be, új termékek gyártását kezdte meg sikerrel. Folyamatosan bővült a motorok termékpalettája, megkezdte működését a győri szerszámgyár és megkezdődött az Audi TT sportautó második generációjának sorozatgyártása.

Thomas Faustmann (45) a Volkswagen AG-nál kezdte pályafutását Salzgitterben. A diplomás gépészmérnök később több vezető pozíciót töltött be a motorgyártás és gyártástervezés területén Chemnitzben és Salzgitterben.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap