Záróvizsgát tettek a szerszámgyártók

2007. 06. 06.

Záróvizsgát tettek a szerszámgyártók az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-nél Győrben. A Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2005-ben indított képzésében 15 tanuló végzett. Ez annak a kezdeményezésnek az eredménye, melyet a győri oktatási intézmény és az Audi Hungaria közösen valósított meg a jövőbeli szakember utánpótlás biztosítása érdekében.

„Az új szakképzés bevezetése nagyszerű példája a magyar gazdaság és oktatás együttműködésének. Vállalatunknál a szerszámgyár létrehozásával megnövekedett a szerszámgyártók iránti igény. A szakképzés újraindításával egy rég elfeledett szakma újjászületését tettük lehetővé. Egyben kiváló szaktudású fiatal munkavállalókat bocsátunk a munkaerőpiac rendelkezésére.” mondta Rozman Richárd, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az győri Lukács Sándor Iskola évek óta az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. stratégiai kooperációs partnere. Az együttműködés keretében a szerszámgyártó szakma elsajátításához szükséges szakmai tananyagot és képzési koncepciót az oktatási intézet és az Audi Hungaria közösen dolgozták ki.
A tanulók a tizedik osztály befejezésekor dönthetnek a további kétéves képzésről, melynek során az elméleti ismereteket az iskolában szerezhetik meg, a gyakorlati tudást pedig az Audi Hungariánál sajátíthatják el. Erre a célra a szerszámgyárban oktatószigeteket alakítottak ki, ahol az iparvállalat szakemberei ismertetik meg a diákokkal a szakma fortélyait. Ugyanakkor a vállalatnál eltöltött gyakorlati év lehetőséget nyújt a multinacionális nagyvállalat életébe való mélyebb betekintésre is.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap