Megkezdődött az új négyhengeres Common Rail motorok sorozatgyártása

2007. 10. 17.

• Több mint 46 millió euró összegű beruházás
• Az új technológia egyértelmű előnyei
• Megfelel az Euro 5 környezetvédelmi normának
• R4 Common Rail motorok az új Audi A4-ben

Az Audi Hungaria 46 millió euró összegű beruházással megkezdte az új négyhengeres Common Rail motorok sorozatgyártását. A közös nyomócsöves befecskendezés kibővíti a nagy nyomatékú, alacsony fogyasztású és károsanyag-kibocsátású TDI© motorok kínálatát az Audi és Volkswagen modellekben. Az új dízelmotort többek között az új Audi A4-esbe építik be.

„A négyhengeres Common Rail motort nagy darabszámban fogjuk gyártani és sikeresnek ígérkezik. Az, hogy mi gyártjuk ezt a motort, különösen nagy jelentőséggel bír, ugyanis ezzel hosszútávon biztosítjuk a munkahelyeket ebben a szegmensben” - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója.

A Common Rail technológia alapvető előnyökkel rendelkezik: a rendszer a jobban vezérelhető üzemanyag-befecskendezéssel jobb égési folyamatot tesz lehetővé, ugyanakkor csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, valamint a zaj- és károsanyag-kibocsátást. Az 1968 cm3 hengerűrtartalmú közös nyomócsöves motor teljesítménye eléri a 125kW-ot (170 LE). A motor eleget tesz az Euro 5-ös környezetvédelmi norma előírásainak.

Az új motor sorozatgyártását a meglévő R4 PD-motor gyártósorába integrálták. A projekt megvalósításához beruházásokra volt szükség a hengerfej-, vezérműtengely- és hajtókar-megmunkálásnál és szerelésnél. A beruházás keretében új berendezéseket telepítettek és átépítették a már meglévő gyártósort is. Az átépített gyártósor maximális kapacitása jelenleg napi 2.300 egység.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap