Audi A3 Cabriolet: Világpremier és a sorozatgyártás megkezdése Magyarországon

2007. 11. 30.

• Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke vezetik le az első Audi A3 Cabriolét a gyártósorról
• Sikeres együttműködés Ingolstadt és Győr között a járműgyártásban
• Stadler: „Jelentős lépés a 2015-re tervezett 1,5 millió jármű gyártásának eléréséhez“

Az Audi Hungaria sikertörténetének új fejezetét nyitja meg az Audi A3 Cabriolet gyártása. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke ma hivatalosan is elindították a sorozatgyártást a győri AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. járműgyárában. A sorozatgyártás kezdete egyben az új Audi A3 Cabriolet világpremierje is, több száz nemzetközi újságíró jelenlétében.

„Az Audi Hungaria az elmúlt években már bizonyította teljesítőképességét az Audi TT Coupé és TT Roadster gyártásával. Meggyőződésünk, hogy magyarországi vállalatunk az Audi A3 Cabriolet gyártásával is jelentős mértékben hozzájárul stratégiai célunk eléréséhez, hogy 2015-ig elérjük az évi 1,5 millió jármű gyártását”.- mondta Stadler. Az Audi Hungaria egyidejűleg a konszern központi motorgyártója.

A 2006-ban indult projekt megvalósítása innovatív és rendkívül rugalmas gyártási eljárást igényelt. Ahhoz, hogy az új modellt az Audi TT Coupé és TT Roadster gyártósorán lehessen gyártani, technikai és infrastrukturális átalakításokat kellett végrehajtani. A beruházás meghaladja az 1,2 milliárd forintot, azaz 5 millió eurót. Az új modell gyártása az immár jól bevált kooperációs gyártásban történik az ingolstadti anyavállalattal (karosszériagyártás, fényezés). A járműgyártás maximális kapacitása napi 300 egység.


Az Audi Hungariánál 1998-ban kezdődött a járműgyártás az Audi TT összeszerelésével. Azóta már több mint 300.000 jármű készült Győrben. 2006-tól az Audi TT Coupé és TT Roadster új generációját is Győrben szerelik össze. Ebben az évben több mint 50.000 jármű készül a győri Audi Hungariánál.


 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap