Audi RS6 karosszéria-elemek Győrből

2007. 12. 14.

Karosszéria-elemeket készítenek mostantól az Audi RS6 számára az
AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. szerszámgyárában. A kisszériás gyártás megkezdésével közel 2,7 milliárd forintos beruházás valósult meg.

A karosszéria-elemek egy részét, például az oldalfalakat, ajtókat és csomagtér-tetőket acélból préselik és vágják ki egy 3D-s lézerberendezéssel az Audi RS6 Avant és limuzin modellek számára, melyeket aztán speciális technológiával illesztenek össze. A győri szerszámgyárban nem csak karosszéria-elemeket gyártanak, hanem az ezekhez szükséges berendezéseket is itt tervezik és szerelik össze.

„Az Audi Hungaria ismét bővíti kompetenciáját a szerszámgyárban. Ez már az ötödik Audi modell, melyet rugalmas kisszériás gyártásban szállítunk az AUDI AG részére.“- mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az Audi Hungaria 2005-ben nyitotta meg szerszámgyárát. A 18.000 m2 -es gyártócsarnokban szerszámokat és berendezéseket terveznek és gyártanak valamint kisszériában karosszéria-elemeket készítenek Audi R8, RS4, S6 és RS6 modellek számára.
A szerszámgyárban jelenleg 310 fizikai munkatárs és 50 mérnök és konstruktőr dolgozik. A feladatok bővülésének köszönhetően további főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkező munkavállalók jelentkezést várják a szerszámgyárban.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap