Az Audi Hungaria megalapította ötödik tanszékét a Széchenyi István Egyetemen

2014. 11. 18.

• A Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszék tovább szélesíti a képzési kínálatot
• Fontos lépés a személyügyi stratégia megvalósításáért
• Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja: „A képzés kompetenciáink alapja és a jövő innovációinak motorja“

Győr, 2014. november 18.– Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem együttműködése újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: A vállalat és az egyetem hosszú évek óta stratégiai partnerek, most közösen alapították meg a Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszéket. Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatója és a jövőbeli tanszékvezető, Dr. Patrick Waldbuesser, az Audi Hungaria személyzeti és szervezetfejlesztési vezetője írták alá a mai napon az alapító oklevelet. Ezzel a motor- és járműgyártó egy újabb fontos lépést tett a személyügyi stratégiájának megvalósítása felé.
„Egy nemzetközi márka hosszú távú sikeressége a magasan képzett munkatársakban és vezetőkben rejlik, akik ismerik a legújabb trendeket és technológiákat, mondta Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „A holnap menedzsereinek képzése biztosítja kompetenciáink alapját és jelenti a jövő innovációinak motorját. Ezért is örülünk az új tanszék megalapításának.“

„A gazdasággal való szoros kapcsolat jelentősen hozzájárul egy vonzó egyetemi képzési kínálat kialakításához. Emellett támogatja célkitűzésünket, hogy a nemzetközi versenyben is megálljuk a helyünket”, mondta Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója: „Különösen büszkék vagyunk a Széchenyi István Egyetemmel való hosszú ideje tartó sikeres együttműködésünkre. A most alapított tanszékkel, amely meghatározó eleme az proaktív személyügyi stratégiánknak, új perspektívákat nyitunk. Ez az egyetem és az ott tanuló hallgatók számára egyaránt új nemzetközi lehetőségeket teremt.“

A kínált témák választéka sokszínű: a vezetési modellek alapvető elméletei és kutatásai valamint a menedzsmentszemlélet mellett később az emberi erőforrás menedzsment úgynevezett Harvard modellje is kiegészíti a tananyagot. Ezen felül a hallgatók a csoportos valamint a szervezeteken belüli és közötti kommunikációval is foglalkoznak. Középtávon egy posztgraduális MBA program teszi teljessé a kínálatot. Az új tanszék a Pénzügy & Közgazdaságtan, Menedzsment, Marketing Menedzsment, Emberi Erőforrás Menedzsment és Szervezeti Kommunikáció moduljaival integrálja az egyetem számos további tanszékének kínálatát. Az első előadások és kutatási projektek 2015 tavaszi szemeszterében kezdődnek. Addig két a szervezeti kommunikáció alapismereteiről szóló előadást tartanak, valamint neves vendégelőadók érkeznek az egyetemre egy előadássorozat keretében.

Az új Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszék mellett az Audi Hungaria négy további tanszéket működtet a Széchenyi István Egyetemen: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszéket, a Belsőégésű Motorok Tanszéket, a Járműgyártási Tanszéket és a Járműfejlesztési Tanszéket.
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap