Audi Hungaria: megkezdődik az erdőtelepítési projekt második üteme

2011. 04. 15.

• 16.000 facsemete elültetése a második ütemben
• Hozzájárulás a biológiai sokszínűség fenntartásához és a klímavédelem kutatásához
• Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója: „Hosszú távú stratégia a környezet és az erőforrások védelméért“

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. elindította erdőtelepítési projektjének második ütemét. Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója és a projektben résztvevő egyetemek és hatóságok képviselői ma jelképesen elültették az első tölgycsemetéket.

Az Audi Hungaria és az Audi AG kezdeményezésére a Győrtől 25 kilométerre fekvő tarjánpusztai dombvidéken, mintegy négy hektáron, 16.000 tölgycsemete elültetésére kerül sor. Az újabb terület védnökségét, amelynek gondozását a Kisalföldi Erdőgazdaság végzi, 100 évre vállalta az Audi Hungaria. A vállalat 16 millió forinttal járul hozzá az erdőterület beültetéséhez és gondozásához, és ezzel a klímavédelem és biodiverzitás témájában végzett tudományos kutatásokhoz.

„A fenntarthatóság jegyében alapvető célunk a környezeti terhelés csökkentése. Hozzá akarunk járulni ahhoz, hogy a következő generációknak egy élhető világot hagyjunk hátra“ – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős ügyvezető igazgatója. „Ez a faültetés további bizonyítéka társadalmi felelősségvállalásunknak és a környezetvédelem iránti elkötelezettségünknek.“

Az erdőtelepítés második szakaszában is együttműködik a vállalat a Müncheni Műszaki Egyetemmel, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és a Kisalföldi Erdőgazdasággal. Az erdőtelepítési projekt első üteme 2009 novemberében indult, amikor 13.000 kocsányos tölgyet ültettek el Győr közelében.

A vállalat tudományos kutatási projekteket támogat a tölgyfatelepítéssel, amelyek a fák különböző életkörülményei mellett vizsgálják szén-dioxid megkötési tulajdonságukat és biológiai sokszínűségre gyakorolt hatásukat. A növekedési rátákkal, éghajlattal, termőképességgel és biodiverzitással kapcsolatos kutatási eredmények a tudomány érdekeit szolgálják.

Az Audi AG kezdeményezésével 2009 őszén indult a „Szén-dioxid elnyelő tölgyerdő“ projekt. Az Audi akkor a Müncheni Műszaki Egyetem Erdőgazdálkodási Tanszékének irányításával, egy pontosan meghatározott kísérleti módszerrel 36.000 tölgyet ültetett el. Azóta a projektet más nemzetközi telephelyekre is kiterjesztették, így a különböző klímafeltételek mellett végzett kutatások eredményei összekapcsolódhatnak. Neckarsulm közelében 10.000 kocsányos tölgy telepítésére került sor. A vállalatcsoporthoz tartozó Automobili Lamborghini is részese a projektnek, Sant’Agata Bolognese-ben rövidesen 10.000 facsemetét ültetnek el hét hektárnyi területen.

Az Audi Hungaria 1993-as alapítása óta kötelezettséget vállal a környezetvédelemért. Környezetmenedzsment rendszerének sikerességét számos díj és kitüntetés mutatja, így például az EMAS vagy az ÖKO-Profit díjak. A vállalat 2010-ben gyárterületén is fatelepítést szervezett, amelynek keretében 160 lombhullató és tűlevelű fát ültettek el. 2010-ben az Audi Hungaria Környezetvédelmi Nyilatkozata már harmadik alkalommal nyerte el a „Zöld Béka Díjat“.

Letölthető állomány

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap