Audi Hungaria Iskola szeptembertől Győrben

2010. 05. 27.

• Iskola német és magyar gyerekeknek
• Német és magyar bizonyítvány
• Az Audi Hungaria pénzügyi támogatásával

Az Audi Hungaria kezdeményezésével 2010 szeptemberében indul az MNÁMK* „Audi Hungaria Német Általános Iskola és Gimnázium“ Győrben. Dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Knáb Erzsébet, az MNÁMK főigazgatója és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója a mai napon sajtótájékoztató keretében jelentette be a város, az iskola és a vállalat jövőbeni együttműködését. Az Audi Hungaria Győr városával és az MNÁMK-val közösen teremti meg az iskola létrehozásának és működésének keretfeltételeit.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester: „Fontos számunkra, hogy Győr oktatási intézményeit folyamatosan fejlesszük. Így a város még vonzóbb telephelyi adottságokat tud felmutatni a nemzetközi vállalatok számára. Másrészt meg vagyok róla győződve, hogy Győr az ország egyik kiemelt oktatási központjaként is egyre nagyobb jelentőséggel bír a jövőben.“

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: “Az iskola megalapítása fontos mérföldkő a vállalat oktatás terén végzett támogatási munkájában. A német nyelvű oktatás fejlesztésével – Győr városával és az MNÁMK-val együttműködve - szélesebb tanulási perspektívákból választhatnak a tanulók. A német nyelv magas szintű elsajátításával a fiatalok későbbi elhelyezkedési lehetőségei is javulnak. Ezen kívül vállalatunk számára fontos, hogy a Németország és Magyarország közötti kultúra és együttműködés ezen a módon is fejlődhet.“

Az általános iskola szeptembertől német gyermekeknek az első öt osztályban, magyar gyermekeknek pedig az első és második osztályban kínál tanulási lehetőséget. A következő tanévtől az intézmény szakaszosan bővül egészen a 12. osztályig. A Német Iskolában a diákok a német és a magyar állam által is elismert bizonyítványt szereznek. A tananyag és a tanterv megfelel a Német Szövetségi Köztársaság Kultuszminiszteri Konferenciája előírásainak és a Magyar Oktatási Minisztérium által támasztott követelményeknek is. A tananyag kialakítását és a szakmai koordinációt a bajai MNÁMK végzi.

“Oktatási központunk új győri tagozata mind a magyar, mind a német gyermekek számára képzési lehetőséget biztosít. A magyar tanulók az első osztálytól kéttannyelvű oktatási program alapján magas színvonalon sajátítják el a német nyelvet és a tantervi követelményeket. A német gyermekek németországi tantervek alapján tanulnak, ami biztosítja, hogy hazatérésük után minden nehézség nélkül bekapcsolódjanak a németországi oktatásba” – mondta Dr. Knáb Erzsébet, főigazgató.

Az Audi Hungaria Iskola a 2010/2011-es tanévben a Szabadhegyi Közoktatási Központban kap helyet, a 2011/2012-es tanévtől pedig új, önálló épületbe költözik. Győr városa vállalja az intézmény fenntartását, az Audi Hungaria pedig gondoskodik a megfelelő szakmai személyzet és a szükséges eszközök biztosításáról.

Az ez év szeptemberben induló tanévben a német gyerekek az általános iskola első öt osztályába jelentkezhetnek, a magyar gyerekek pedig az első és második osztályba. Jelentkezés az Audi Hungaria Iskolába: 2010. május 31-től június 18-ig.

* Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (Audi Hungaria Nemzetiségi Német –Magyar Általános Iskolai és Gimnáziumi Tagozata Győr)
 

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap