Folytatódik az Audi „Motortechnika” előadássorozata

2010. 02. 24.

• Szakmai előadások az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszéken autóipari szakértőkkel
• A nyitóelőadást Wolfgang Hatz, a Volkswagen Konszern motorfejlesztésért felelős vezetője tartja
• Stratégiai együttműködés a győri Széchenyi István Egyetemmel

Az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék 2010-ben ismét izgalmas betekintést nyújt az innovatív motortechnikák széles spektrumába a Széchenyi István Egyetemen. A 2008 óta sikeresen működő előadássorozat 2010. február 25-én Wolfgang Hatz, a Volkswagen Konszern konszern-motorfejlesztésekért felelős vezetőjének előadásával kezdi meg negyedik évadját „A motorfejlesztés jövője a Volkswagen konszern globális hálózatában“ címmel. A félév programjában további neves előadók szerepelnek.


„Egyre nagyobb a jelentősége az ipar és a felsőoktatás közötti párbeszédnek. Ezért aztán nagyon örülünk, hogy a magyar mérnökhallgatóknak érdekes előadásokat kínálhatunk. Szakmai előadásainkkal intenzíven támogatjuk a tapasztalat- és tudáscserét, és lehetőséget nyújtunk a hallgatóknak, hogy a lehető leghitelesebb forrásból származó információkat kapjanak a motortechnológiáról “, mondta Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója.

A „Motortechnika“ előadássorozat 2008-ban indult a Széchenyi István Egyetemen, Győrben. A motorfejlesztéssel, innovatív terméktechnológiákkal és az autóipar előtt álló kihívásokkal foglalkozó előadásokat a diákok mindig nagy érdeklődéssel fogadták és hosszú távon is témát szolgáltattak a mérnökhallgatóknak és szakértőknek. Ebben a szemeszterben az autóipar jelentős szereplőivel folytatódik a sorozat: első előadóként Wolfgang Hatz, a Volkswagen Konszern motorfejlesztés vezetője foglalja össze a motorfejlesztés jellemzőit a Volkswagen Konszern globális hálózatában. A következő hónapokban további érdekes témák szerepelnek a programban, mint például a „16-hengeres W-motor a Bugatti Veyronban“, „a haszongépjárművek fejlesztési trendjei“ és a „kuplungtechnológiák továbbfejlesztése“.

Az előadássorozatot az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék, a vállalat motorfejlesztő központja és az Audi Akadémia közösen szervezi. A témákat nemcsak az egyetem hallgatóinak, de a motorgyártók szakembereinek és a beszállítóiknak is ajánlják.
Az Audi Hungaria és a Széchenyi István Egyetem évek óta stratégiai partnerek. A Belsőégésű Motorok Tanszék 2007-ben azzal a céllal alakult, hogy a legújabb technikai trendeken alapuló speciális mérnöki ismereteket adjon át hallgatóinak.

„Célunk, hogy magasan képzett mérnököket bocsássunk a munkaerőpiac rendelkezésére. Ez a vállalat hosszú távú személyügyi stratégiájának eleme. A képzés egyidejűleg a legjobb lehetőséget kínálja az egyetemistáknak, hogy a legújabb technológiai újítások megismerésével képezzék magukat”, mondta Dr. Mathias R. Dreyer, az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok tanszék vezetője.

Az előadások minden hónap páros hetén, csütörtökön 17 órakor kezdődnek a Széchenyi Egyetem VIP előadójában. A részvétel díjtalan.

Vissza az előző oldalra

Kapcsolat

Cím
AUDI HUNGARIA Zrt.
9027 Győr, Audi Hungária út 1.


Bejegyezve a Győri Törvényszék Cégbíróságán
Cégjegyzékszám
Cg. 08-10-001840
Telefon
+36 96 66 1000
+36 96 66 1001



Aktuális híreinket a Hírek oldalon olvashatja.

Amennyiben a sajtóanyagokkal kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük forduljon a Vállalati kommunikáció területének munkatársaihoz.

Kapcsolatfelvételi űrlap